Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Glühwein en rendierhoedjes: de kerstmarkt

Door Michael op 06.12.2012

Wanneer de temperatuur daalt, stijgt de kerstsfeer en onze zin om met een glühwein in de hand kersmarkten af te schuimen. Kerstmarkten zijn altijd cosy en ideaal om met je familie of lover gezellig van kraampje tot kraampje te wandelen. De bekendste kerstmarkten heb je natuurlijk in grote steden als Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Zij toveren hun grote markten om tot echte winter wonderlanden waar je enkele handmade goodies of traditionele cadeautjes kan inslaan.

Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je alle nodige informatie i.v.m. alle kerstevenementen in Vlaanderen. Hier heb je alvast de data van de grootste kerstmarkten:

Antwerpen: van zaterdag 8 t.e.m. maandag 31 december 2012
Gent: van vrijdag 7 t.e.m. zondag 30 december 2012
Brugge: van vrijdag 23 november 2012 t.e.m. woensdag 2 januari 2013
Brussel: van vrijdag 30 november 2012 t.e.m. zondag 6 januari 2013

Kerstmarkt combo

Kerstmarkten zijn fijn en gezellig, maar ook onlosmakelijk verbonden met chilly temperaturen. Je wilt je dus warm kleden, maar er natuurlijk ook nog steeds fashionable uitzien. Dat dilemma kennen we allemaal wel & daarom heeft Belmodo een leuke comfy outfit samengesteld waarmee jij moeiteloos de kerstmarkten verovert!


Jas: Topshop, € 111,- Cardigan: H&M, € 29,95 T-Shirt: Monki, € 7,50 Jeans: Topshop, € 52,- Laarsjes: Zara, € 119,- Horloge: Asos, € 34,73 Rendiergewei: verkleedwinkel

Laten we over 1 ding duidelijk zijn: een kerstmarkt is hét moment waarop je all the way mag gaan met kerstprints! Geen rendier, sneeuwster en rood-wit-groene kleurenmix is hier te veel. Zorg er wel voor dat het geheel matcht, dat je er niet als een losgelaten kerstgek uitziet. Gooi er een oversized winterjas overheen om de koude te trotseren.

Ook je accessoires mogen christmassy: zoals kers(t)rode booties en een schattig horloge met rendier. Wat het schoeisel betreft is er 1 regel: laat hoge hakken thuis. Je wilt immers pijnloos uren tussen de kraampjes wandelen. En als finishing touch: een rendiergewei. Allemaal in koor: ik wil een rendierhoedje!!!

Koopzondagen

Tijdens de feestperiode heb je natuurlijk ook enkele niet te missen koopzondagen, ideaal om last minute nog enkele kerstcadeautjes op de kop te tikken! 

Antwerpen: zondag 16 & zondag 23 december 2012
Brussel: zondag 16 & zondag 23 december 2012
Gent: zondag 16, zondag 23 & zondag 30 december 2012
Mechelen: zondag 16 & zondag 23 december 2012

Op welke kerstmarkt/koopzondag kunnen we jou spotten in je kerstoutfit?

Met medewerking van Jolien Pardon.

page loaded