Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Misericordia: Peruviaanse emotie

Door Karen op 02.12.2012

Misericordia is niet zomaar een fashion brand. Why not? In 2003 begon artiest Aurelyen aan een zoektocht naar inspiratie met een reis rond de wereld. Resultaat: hij werd verliefd op Peru en lanceerde er samen met Mathieu Reumaux Misericordia: een combi van artistieke creatie en sociale beweging. In short: een high-end brand gecreëerd door de lokale Peruviaanse gemeenschap. Zoals ze zelf zeggen: "Manos, Espiritu y corazón" of "met onze handen, onze geest en ons hart". Een team van 45 man dat zorgt voor strong seasonal pieces en timeless basics.

Gesofisticeerde en comfortabele kledij vanuit Latino-America, nos gusta! Verder gaat Misericordia een mix van kunst, fotografie, cinema, design, poësie en reizen niet uit de weg: mode meets cultuur that is. De nieuwe collectie gaat volledig samen met Aurelyen's emotionaliteit en levensdoel. Een artistieke video is het resultaat. De zwart-wit filter, het silhouette van een urban avonturier en sensuele bewegingen zijn een ode to life. "Het leven vanuit een ander punt bekijken, met plezier, passie en verlangen", dat is de drijfveer van het merk. 

De winter 2012 campagne is een verwijzing naar de eigentijdse Latin beauty: niet stoer en macho maar mysterieus en etherisch: een fascinerende schoonheid. 

Comfort, soberheid en een chill attitude springen van het scherm. De losse stoffen, zachte materialen en de knitted pieces doen verlangen naar meer. Ook bij de vrouwencollectie veel knitwear, vloeiende stoffen en een black-white atmosphere. Al zorgen de puntige juwelen wel voor een rough edge


De collectie is beschikbaar in verschillende winkels over de hele wereld maar ook op de website via de online store. Verder zijn ze zowel op facebook, op Pinterest als op twitter actief. Geniet van deze frêle fashion from Peru!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded