Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Introducing Lies Wambacq

Door Patricia op 30.11.2012


Meet Lies Wambacq, een juweelontwerpster uit het Leuvense, die al geruime tijd op onze radar staat. Lies is al sinds haar tienerjaren verwoed verzamelaar van oude juwelen die ze overal en nergens vindt. Die hoeven niet perse duur te zijn, integendeel, want op rommelmarkten scoor je soms de beste vondsten. Toen Lies aan het einde van haar middelbare school een artikel las over Wouters & Hendrix dacht ze: "Dat wil ik gaan doen". Kort daarop ging ze juweelontwerp en edelsmidsierkunst studeren en zo geschiedde. 

Ook in haar eigen ontwerpen brengt Lies die elementen terug van de oude schatten waar ze zo van houdt. Zo verenigt ze oud en nieuw: the best of both worlds. Ze gebruikt traditionele technieken en materialen als zilver, parels en goud, zodat haar juwelen de tand des tijds doorstaan. Ze speelt met de vormen van oude sieraden in haar nieuwe ontwerpen en introduceert unieke elementen in haar juwelen die kunnen geïnspireerd zijn op alles: van schelpen tot een Marokkaanse broche die ze vindt in het Centraal Station van Brussel. En daar bovenop is ieder stuk handgemaakt en zijn er geen 2 hetzelfde. Een investering die je leven lang zal meegaan!

PS: Op zondag 9 en zondag 16 december 2012 kan je een kijkje nemen in het atelier van Lies en haar nieuwste sieraden ontdekken op haar Open Atelierdagen. Aanradertje! 

Place to be?
Koningin Astridlaan 9/3
3010 Kessel-Lo
10:00-18:00

Alle info vind je hier

page loaded