Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

An Lemmens x JBC for Designers Against Aids

Door Angelique op 26.11.2012

Belmodo trok op vrijdag 23 november 2012 richting Brussel naar aanleiding van de nieuwe collectie van JBC in samenwerking met niemand minder dan presentatrice An Lemmens voor Designers Against Aids. We hebben de silhouetten al mogen bewonderen en oh my sweetness: wat een sexy and feminine collection it is. Wel 25% van de opbrengst gaat naar de strijd tegen HIV/AIDS.

JBC koos An Lemmens omwille van haar sterke persoonlijkheid maar ook omdat ze onlosmakelijk met de jongerencultuur verbonden is. Ze presenteerde al jongerenprogramma's als Zoom! Oh my God maar ook De Afrekening op Studio Brussel. Nu praalt ze al enkele jaren als presentatrice in het dansprogramma So you think you can dance.

Hoe was de samenwerking met JBC voor DAA tot stand gekomen?

"Ze hadden mij in het verleden al gevraagd om met hen samen te werken, maar toen had ik helemaal geen tijd. Dit jaar kreeg ik opnieuw de vraag en ditmaal had ik wél tijd dus ik was zeer tevreden. Zeker omdat het gelinkt was aan een goed doel. Dan kan ik niets anders dan ja zeggen. Ik was op zoek naar iets om mij te engageren maar ik wist niet goed wat. In het algemeen doe ik veel voor het dierenwelzijn, maar nu was ik op zoek naar iets dat gerelateerd was aan de mens zelf. Zeker in dit geval, vind ik het belangrijk om jonge mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren van onveilig vrijen en DAA focust hier op een leuke manier op die aansluit bij de leefwereld van jongeren."

Hoe ben je van start gegaan met die collectie?

"Wel, ik ben uiteindelijk in mijn eigen kleerkast gaan kijken om te zien welke stuks mijn topfavorieten zijn, welke ik veel draag, welke kleuren mij het meest aanspreken en vooral wat veel voorkwam. Dit is dus de basis waar ik op verder ben gegaan. Ik hou bijvoorbeeld erg veel van rokken en jurken die het figuur flatteren en een smalle taille creëren zoals o.a. de kokerrok en de slingerrokjes. Maar ook bloesjes met een décolleté vind ik, naar mijn mening toch, goed passen bij mij."

Ik zie kleuren als muntgroen, lichtroze, zwart en marineblauw. Een specifieke reden waarom net deze kleuren?

"Heel simpel: ik vind het gewoon mooie kleuren. Bij JBC was er 1st wat twijfel over de muntkleur omdat ze dachten dat heel wat mensen een blekere kleur hebben tijdens de winter maar ik zei "nee, ik wil echt graag munt" and munt it was, haha."

Heb je carte blanche gekregen?

"Ja absoluut, ze hebben mij volledig laten doen. Ik mocht zo goed als alles kiezen en dat was ook heel leuk omdat ik er op die manier mijn eigen draai aan kon geven. Zo kunnen mensen de An Lemmens-toets in de outfits terugvinden."

Hoe ervaarde jij deze samenwerking?

"De collab was gewoon super! Ik kan er écht geen enkel slecht woord over zeggen. In het begin had JBC schrik in de zin van "oei, wat als het misloopt of wat als het niet is wat An ervan verwacht had, wat dan?". Maar dat is echt nooit van toepassing geweest. Alles verliep super vlot want JBC heeft een houding die echt open minded is en dat is gewoon geweldig. Ze zijn bereid om nieuwe dingen aan te nemen en de samenwerking verliep persoonlijk. Ze vroegen bijvoorbeeld aan mij: "wat wil je doen?" en dan kon ik gewoon zeggen wat ik wou. Zij stonden mij uiteraaaard bij binnen het fashion design gerichte luik. Al een geluk want ik ken dus niets van mode grin. Maar om eerlijk te zijn, heb ik geen enkele toegeving moeten doen."

Dus ondanks het feit dat je hiervoor nog nooit iets met mode hebt gedaan, vond je het wel een leuke ervaring?

"Ja ja, zeker! Ik vond dat wel leuk maar als je op tv komt, beginnen mensen langs alle kanten te vragen om dingen te doen. Ze hebben mij eerder ook al gevraagd of ik interesse had om een boek uit te brengen en dan denk  ik: het is niet omdat je presenteert, dat je zomaar aan alles je naam kan hangen."

Dus een eventuele toekomst in de modesector zit er niet in?

"Nee dat niet. Ik ben super blij dat ik dit heb mogen doen met JBC en als er in de toekomst nog samenwerkingen op mijn pad zouden komen voor een goed doel, dan zie ik dat wel zitten. Maar om persé een eigen collectie op de markt te brengen, daar sta ik niet echt voor te springen. Ik wil niet ineens beginnen te ontwerpen, zeker niet. Ik vind dat ergens zelfs respectloos tegenover echte ontwerpers in de zin van: omdat ik een bekende naam heb, zou ik plots ook mogen ontwerpen. Ik wil bijvoorbeeld absoluut geen Victoria Beckham worden die zich ineens in de mode stort..."

Terug naar de collectie! Liu heeft hetzelfde mogen doen als jou maar dan in Wallonië. Wat vind je van haar collectie?

"Ik vind het wel chique! Het is ook wel een totaaaaal andere stijl dan ik gewoon ben en het zijn niet meteen stuks die ik zelf zal dragen. Maar de silhouetten vind ik echt wel mooi gedaan. Je ziet duidelijk dat de Liu-stijl erin verwerkt is. Smaken verschillen uiteraard en je kan niet alles mooi vinden of ervan uit gaan dat alles bij jou past hé grin."

Bij jou is het een echte collectie voor de feestdagen geworden. Ben je daar tevreden over?

"Ja hoor! Ik weet dat als mensen aan mij denken, dat ze me meteen associëren met retro of 50's stijl maar dat wilde ik eigenlijk niet met deze collectie. Het is er natuurlijk een beetje ingeslopen maar ik wilde dat ook niet té extreem maken. Mensen die er niet van houden, moeten ook de keuze hebben om stuks uit mijn collectie te kopen."

"Ik wilde stuks hebben die je met de feestdagen kan dragen, maar even goed kan gebruiken als go to work outfit of voor eender welke andere gelegenheid. Want dat is toch wel het typische scenario tijdens de feestdagen: je koopt een geweldig kleedje dat perfect is voor die periode maar voor de rest van het jaar blijft het in je kleerkast hangen."

Als je de collectie in 3 woorden mag beschrijven, wat wordt het dan?

"Vogeltjes, vosjes en speels. Ik denk wel dat het speels is want ik wilde een romantische collectie maken met een vleugje sexiness. Aan de binnenkant van de kleding staat er trouwens een vogel of vos afgebeeld, letterlijk en figuurlijk een inside joke grin."

Let's talk shops: welke winkels zijn jouw ultimate hotspots?

"O-oo, ik moet bekennen dat ik eigenlijk zooo weinig ga winkelen. En als ik tijd heb, dan spring ik snel de H&M binnen om enkele basic stuks te zoeken."

En online shoppen?

"Ja dat doe ik wel heel veel. Maar een vaste webshop heb ik niet. Ik klik eigenlijk voortdurend door tot ik leuke spulletjes tegenkom. Het fijnste is om het zelf te ontdekken. Waar ik wel zot van ben, is leuke winkeltjes in het buitenland ontdekken. Maar echt zeggen "ik koop vaak van dat merk" of "ik ga vaak naar die winkel", dat is bij mij niet echt het geval."

Stel dat je een creditkaart krijgt met massa’s geld op en je mag je laten gaan in de designer wereld?

"Ai ai ai, ik ken daar eigenlijk écht niks van! Maar bijvoorbeeld Chanel vind ik wel geweldig omdat die stijl heel rustig en klassiek is met een stijlvolle touch. Maar ik blader zelfs niet in modemagazines, laat staan dat ik verschillende ontwerpers kan opsommen. Ik weet wel dat ik nooit een Nicky Van Kets zal dragen, haha wink!"

Voor alle geïnteresseerde fashionista's: deze heerlijke collectie zal vanaf dinsdag 27 november 2012 te verkrijgen zijn in alle JBC-winkels! Shoppen maar!

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded