Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MTV EMA’s 2012

Door Michael op 19.11.2012


Ieder jaar organiseert muziekzender MTV de MTV European Music Awards. One fine night to remember waar de crème de la crème uit de muziekindustrie prijzen in de wacht kan slepen, uitgereikt door het Europese publiek. Verwacht je bij elke editie aan stevige beats, veel glitter & glamour en drinks in overvloed.

Belmodo had met Davy Caluwaerts een correspondent ter plekke, die met ongelooflijk veel enthousiasme zijn relaas geeft van zijn MTV-avontuur. Yiehaaaa!Topmodel Heidi Klum mocht de presentatie verzorgen van deze 19de editie, die plaatsvond in het Duitse Frankfurt. Een show om U tegen te zeggen en een truckload aan winnaars natuurlijk. Check Heidi's verschillende MTV looks, allemaal Versace trouwens!"I have six different outfits from Versace that I love very much and I think for an event like the MTV awards I usually have a little bit more fun, I can be a little bit more sexy, a little more rock 'n' roll... So they have got me beautiful outfits, great shoes and great jewellery, but it depends how much time I have to change in between hosting because it's all live." - aldus Heidi Klum

Grote winnaar was Taylor Swift. Zij won Best Female, Best Live en Best Look. Ook Justin Bieber mocht 3 prijzen in ontvangst nemen met o.a. Best World Act, Best Pop en Best Male. Carly Rae Jepsen nam de titels Best Push en Best Song voor 'Call Me Maybe' mee naar huis. Whitney Houston kreeg de prijs voor Global Icon, Best Video ging naar Psy voor 'Gangnam Style' en Lana Del Rey won Best Alternative. Nicki Minaj won Best Hip Hop, Best Rock ging naar Linkin Park en tot slot kreeg David Guetta de prijs van Best Electronic.

Veel celebs met een reden om te feesten dus!

Live-verslag vanuit Frankfürt by Davy Caluwaerts


De MTV Europe Music Awards, het blijft toch iets speciaals. Van jongs af aan was MTV het coole, rebelse muziekmerk dat muziek beeld gaf en van zangers interplanetaire sterren maakte... En nog steeds heeft MTV die magie die tot de verbeelding spreekt.

Mijn koffer en ikzelf kwamen heelhuids toe op de gigantische luchthaven van Frankfurt. Heidi Klum, presentatrice van dienst, lachtte ons al tegemoet op menig reclamebord. Een bus pikte ons op en bracht ons naar het Steigenberger Frankfurter Hof met kamers zo groot dat ik makkelijk al mijn spullen op de grond kon uitspreiden om te beslissen wat ik aan ging doen.


We hadden een uur om ons klaar te maken voor het 1ste restaurant en de MTV pre-party. De dresscode was ‘festive chic’. Ik grabbelde wat Les Hommes, Uniqlo, Diesel Black Label en Paul Smith bij mekaar en maakte me klaar. 5 minuten fashionably late (zoals het hoort bij MTV) stapten we op de bus naar Vai Vai, het restaurant van de avond. Absolute aanrader trouwens voor wie naar Frankfurt gaat!

Daarna trokken we naar Gibson Club, een knappe industriële discotheek, waar we meteen onze eigen zithoek claimden. Free drinks all night, dus ik moest er al meteen een paar kalmeren en doseren voor the day after. Ik heb de helft van mijn schoenzolen versleten op de dansvloer. Uiteindelijk heb ik het niet té laat gemaakt. Kwestie van al te grote renovatiewerken te vermijden de volgende ochtend. En toch zag ik hier en daar wat zonnebrillen de volgende dag.

Het ontbijt was uitgebreid en volledig MTV. Vers fruit, croissants en 20 verschillende soorten versgeperst fruitsap voor de frisse ochtendmensen en hamburgers, friet en pasta voor de nachtbrakers. Nieuwe voorbereidingen begonnen diezelfde namiddag nog: we kregen 2 uur om ons klaar te maken. En toch sloeg de paniek toe. De verwachtingen waren hoog, want we hadden afgesproken om er vestimentair volledig voor te gaan. De laatste Vogue’s werden gekocht om wat laatste trends te spotten. De dresscode was ‘glam chic’, wat een pak makkelijker is voor een vrouw dan voor een man. Ik kan een pak aantrekken en een keer extra scheren, maar dan zijn we er. Bon, ik liet me niet ontmoedigen. Ik had Costume National bij en nog meer Les Hommes. En mijn nieuwe aanwinst van Hermès: als ik mijn outfit kan pimpen, dan zal het met een strik zijn. En beloftes werden gehouden.

De avond ging van start in Zenzakan, een fantastisch lounge sushi-restaurant. MTV weet zijn locaties goed uit te kiezen. Veel tijd hadden we niet, want we werden stipt verwacht op de show. De plaatsen die we hadden, waren top! We zaten op de 1ste verdieping. We kregen heel wat geïnteresseerde blikken, gilletjes en fotoflitsen van beneden, wat me deed vermoeden dat het niet voor ons was, maar dat er (voor ons onbekende) bekende Duitsers rond ons zaten. Er zwaaiden in elk geval een aantal glimlachende mensen terug. Ik nam voor alle zekerheid een foto. Rechtsonder was de sterrenlounge. Mensen maakten zich op om hun award af te halen: Carly Rae Jepsen, Taylor Swift, Jedward, Psy, Kim Kardashian met liefje Kanye West, Alicia Keys, Muse, Rita Ora... allemaal piekfijn gestyled en in de 2de outfit van de avond. Het had iets onwezenlijks. 

Ohja voor ik het vergeet: Heidi Klum is effectief zo knap als ze is op TV. Ze presenteerde een knallende show, die voor de gelegenheid een circusthema had met vuur, trapeze-acts, slangenmensen, jongleurs en clowns. De optredens waren top. Alicia Keys zette de tent in brand met Girl on Fire, Rita Ora klom uit een kooi en Psy zette een paar 1000 mensen aan het wippen. Taylor Swift sloot af als circusdirecteur bovenop een taart. Wat een show!

De EMA’s waren een productioneel meesterstuk. Terwijl mensen op TV reclame kregen, onderging het podium een meesterlijke transformatie met drumsets, lichtkooien, acrobatenconstructies en Heidi’s kledingwissels. Ik was -en ben nog steeds- ongelooflijk onder de indruk.

Voor wie frontrow fashion tips wil: ik heb veel leggings gezien, oversized sweaters, transparantie. En prints, veel prints, liefst allemaal samen gecombineerd.

Na de show gingen we naar Cocoon Club voor de afterparty. Helaas geldt daarvoor de onderlinge afspraak ‘what happened in Frankfurt, stays in Frankfurt’. In elk geval, MTV weet hoe ze een feestje moeten bouwen. Ik zag flexibele dansers in Cirque du Soleil-kostuums, veel mooie mensen op dreunende beats en perfect party food. Wat een topweekend. Waar is het volgend jaar? #durftevragen

Greetz,
Davy Caluwaerts

Foto's: MTV & Davy Caluwaerts

page loaded