Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Oscar Niemeyer x Converse

Door Patricia op 16.11.2012

Het is altijd interessant om te zien hoe kunstenaars buiten hun vakgebied hun werk vertalen. Dus toen ik hoorde dat de 105-jarige Oscar Niemeyer een samenwerking met Converse lanceerde, zat ik toch even op het puntje van mijn stoel. Dat heeft meer te maken met de architectuur van die man, dan met de eigenlijke schoenen, die meer gericht zijn op Niemeyer fans. Begrijp me niet verkeerd, ik leef zowat in mijn Chuck Taylor All stars, maar Converse gokte bijvoorbeeld zelf dat de sneakers het best zouden verkopen in Brazilië, het thuisland van de architect en verkoopt ze momenteel enkel daar. 

Op de Chuck Taylor All Star is een beroemd gedicht van Niemeyer te lezen in zijn handschrift dat zijn fascinatie voor ronde vormen beschrijft. Het zijn ook die ronde vormen die letterlijk de rode draad vormen door de ontwerpen en de collectie inspireerden. De curves in de schoenen worden namelijk benadrukt door rode biesjes en rode veters, in combinatie met neutrale tinten in beige en wit. Mooie samenwerking. 


page loaded