Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo: Maison Martin Margiela Tabi Shoe-maker

Door Tiany op 16.11.2012

Iedereen kent ze wel, de iconische Tabi shoes van Maison Martin Margiela. De schoenen hebben een gespleten teen en zien eruit als een hoef. De oorsprong van deze schoenen zijn Japanse tabi's, sokken met een splitsing tussen de grote teen en de andere tenen.


De 1ste Martin Margiela tabi werd in 1989 gelanceerd voor het lente/zomer seizoen. Voor de presentatie doopten de modellen hun schoenen 1st in rode verf en lieten zo de typische tabi-pootjes achter op de witte catwalk. Sindsdien zijn deze speciale schoenen 1 van de signatures van het Belgische modehuis.

Wil je deze Tabi Shoes graag in het echt bewonderen? Dat kan, want nog t.e.m. zaterdag 24 november 2012 loopt in de Brusselse MMM-winkel een expo over dit schoeisel. Spring zeker eens binnen, want dit stukje Belgische modegeschiedenis moet je gezien hebben!

Maison Martin Margiela
Vlaamse Steenweg 114
1000 Brussel
Dagelijks van 11:00 tot 19:00
Gesloten op zondag

Met medewerking van Jolien Pardon.

page loaded