Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Palladium goes hip-hop met Pharell Williams

Door Karen op 09.11.2012

Boots meet hip-hop of Palladium meets BBC. Het merk van Pharell Williams, de kleine hottie van N.E.R.D., duikt in zee met Palladium Boots. Het schoenenmerk begon in 1920 met de productie van banden voor de luchtvaartindustrie. Banden van canvas en gevulcaniseerd rubber, lekker mannelijk en cool. Sinds 1947 sloegen ze dan ook een nieuwe weg in: stoere degelijke boots voor de man, een icoon in de maak.

BBC, de Billionaire Boys Club, is het high-end fashionlabel voor mannen opgestart door Pharell himself, samen met Japans mode-icoon Nigo. We stelden nog maar net de nieuwe zomercollectie 2013 voor, en nu verschijnen de schoenen met rubberen zool al opnieuw, ditmaal in een limited edition hip-hop kleedje. Voor de Palladium x Pharrell capsulecollectie sloegen beide brands de handen in mekaar: een match made in macho-heaven want het resultaat is stoere, streetstyle en onverwoestbare shoe gear!

De lijn is gebaseerd op de iconische Pampa Boot, met name op de Hi en de Baggy. Ook de nieuwste 100% waterproof Palladium Thermal kreeg een make-over à la Pharell. What does that mean? Suède in combi met leder en de trendy camo-print in de hoofdrol.


              Pampa Baggy Lea Camo € 129,95

               Pampa Hi Lea Camo € 109,95                                   Pampa Thermal Camo € 169,95

Het leger-accent werd ontworpen door de Japanse designer Sk8thing, ook bekend van bij BBC. De indestructible rubberen zool, de Palladium signature, hoort er natuurlijk ook bij. Resultaat: duurzame, stevige boots met een R&B vibe: yeah bro! Beide teams werkten trouwens al eens samen voor het project Tokyo Rising, een kortfilm over de tragische aardbeving van maart 2011. Zie hier de trailer.

Deel 1 van deze kortfilm kan je ook vinden op de website en voor de andere parts kan je terecht op youtube. De limited edition collectie is beschikbaar vanaf november 2012 en te koop via de Palladium online store.

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded