Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Designer Days Gent: niet te missen!

Door Angelique op 01.11.2012

Attention all designer lovers: Gent is woensdag 31 oktober, vrijdag 2 en zaterdag 3 november 2012 de fashion place to be! Want die dagen vinden de Designer Days plaats, waar de leukste Gentse fashion en design stores hun deuren openzetten om je een laatste kans te geven dat unieke item uit de stock te kopen, of stoffen in te slaan om zelf creatief aan de slag te gaan.

Verwacht je maar aan Gents leukste boetieks met o.a. Black BalloonLes Filles et Les Chiens, Maaike kleedt, La fille d'O & Spoonful of Sugar.

Als je stockverkopen zegt, zijn wij bij Belmodo niet tegen te houden. Wij hebben woensdag 31 oktober dus onze meest comfortabele enkellaarsjes aangetrokken om die Designer Days tour af te leggen. En we kunnen je zeggen: het is de moeite!!

Om geen tijd te verspillen, hebben ze bij Designer Days een goede fashion walk uitgestippeld:


 

First stop: de Sint-Niklaaskerk, het hart van de Designer Days. Een shoppingtrip kan je niet starten op een lege maag, dus hebben we 1st genoten van de Belmodo-brunch in de unieke setting van de Sint-Niklaaskerk.

Dan was het tijd voor onze 1ste aanwinsten, want een heleboel leuke merken hebben zich verzameld in de kerk to make you happy met hun sterk afgeprijsde goodies. Denk maar aan Juliette Bogers, Gewoon Lies, Foret Feerique, Gerda De Ceukelaire, Black Balloon, Heidewinne, Col Claudine, Lalou-Dandine, Tesj, Not Too Arty en Staen.


Nadat we onze koopzonden hadden opgebiecht, liepen we uit de kerk richting Maaike Kleedt. Maaike kiest voluit voor romantiek meets minimalisme met de hipste Scandinavische merken. Voor leuke prints en mooie accessoires, met hier en daar een vleugje retro ben je hier in Onderbergen aan het juiste adres!

Dan was het tijd voor some serious accessoire-shoppen. Het pand van Some-thing-els ligt wat buiten de route, maar het is even het water over en zeker de moeite waard als je zoekt naar unieke, handgemaakte sjaals. De erg vriendelijke ontwerpster Els Jacobs nodigt je trouwens met plezier uit om een kijkje te nemen in haar aansluitend atelier.

Daarna trokken wij richting Het Cooremetershuys, dat bekend staat voor zijn authentieke, eerlijke accessoires die volledig het Fair Trade-principe ondersteunen. Ga op de Graslei op zoek naar een bende schapen, dan ben je bij deze unieke winkel beland!


Lunch time! De nodige shopping break hadden wij bij Petit Coeur, een gezellige bistro in Onderbergen met een eenvoudige, lekkere keuken. Wij gingen voor hun signature Croque Parisienne en kaaskroketten, vergezeld van een glaasje bubbels, yummy!

We hadden echter niet veel tijd te verliezen, want onze volgende fashion stop was er 1 van formaat: Black Balloon. De shop lijkt op een inloopkast -spiegelplafond inclusief-, maar dan wel the dressing of our dreams! De jonge leading ladies Cléo Baele en Sarah Bos voorzien je garderobe van originele juwelen, tijdloze jurken en opvallende designs.


De Designer Days hebben ook gedacht aan mini fashion lovers, want op het programma staan ook de hippe kinderwinkel Aap Noot Mies en girly girl shop Spoonful of Sugar. Bij die laatste kom je binnen in dé pink heaven voor fashionistas van elke leeftijd. Denk maar aan retrokleedjes, cupcake-juweeltjes en must-have handtasjes.


Ook aan vintagefans is gedacht, want 1 van de stops is Broc en Bouche, met luxemerken als Prada, Dries van Noten, Hermès en Chanel. Onze favoriete vondst? Onderstaande Delvaux beauty!

Daarna trokken we verder richting pop-up store PIET, waar je interior goodies, fashion én design flowers onder 1 dak krijgt aangeboden. PIET is meer one for the guys, want zij kunnen hun budget helemaal besteden aan het hippe merk Drykorn.


Dan was het time to Rewind, want wij krijgen nooit genoeg van Scandinavische topmerken als Sessun, Won Hundred, Ganni en Becksöndergaard. Vergeet zeker niet om hun stockverkoop te checken in de kelder van de Rewind Men store aan de overkant.

En last but not least eindigden wij bij Les Filles et Les Chiens. Voor vrouwelijke ontwerpen en leuke schoenen moet je hier zijn. Ook gadget lovers kunnen hier hun hartje ophalen, met leuke geschenkideëen en alle must-haves voor Diana- en Lomo-fans.Heb je de smaak te pakken? Trek dan vrijdag 2 of zaterdag 3 november naar Gent voor een dag vol fashion & design! Belmodo wishes you a happy shopping day!

Belmodo x Ghentstreetstyle.com 

Check zeker ook onze Belmodo Facebook pagina voor nog meer beeld en onze eerste streetstyle fotoshoot collab met Ghentstreetstyle.com.


Met medewerking van Jolien Pardon & Astrid Zwaenepoel.

page loaded