Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dagmar SS13: Strak & Chunky

Door Karen op 30.10.2012

Het zweedse modemerk Dagmar stelt zijn nieuwe spring/summer collectie 2013 voor en wees gewaarschuwd: de collectie oogt natuurlijk en eco met een architecturale twist. Bio Architecture staat voor high tech meets traditie: een mix & match van finesse en brute kracht.


Natuurlijke zandkleuren, steengrijs en pastelgroen worden geswitched met een bont spel van bright colors. Rood, blauw, felroze en neon groen: the contrast is there. Meer tegenstellingen nog in de textuur: zachte, vloeiende lijnen steken af tegen organisch gebreide pieces van chunky wol.


De inspiratie werd gehaald bij de constructie van hoogtechnologische huizen in een oude historische stijl: history meets future. Ook een innerlijk verlangen voor een terugkeer naar de natuur komt als rode draad tevoorschijn. Prints die doen denken aan ruwe rotsblokken of sandy beaches en krachtige kleuren die loud and clear "we love summer!" lijken te schreeuwen.Met een Dagmar-outfit kunnen de volgende lente & zomer nu al niet meer stuk! Fancy neon bikini's, funky pyjama-achtige pants en dresses in allerlei texturen. De gebreide shoulderpads, openingen en zipper details geven de Bio Architecture lijn een edgy en unieke look.


Een mix van strakke architecturale lijnen, natuurlijke stoffen en organische prints: very eco-friendly en pretty all at once. Het resultaat is een bohemian look met clean-cut finish: een comfortabel en los silhouette met hier en daar hyper moderne elementen als leder, lycra en ritsen. De zomerse Dagmar girl is natuurlijk en modern tegelijk: bring on that Bio Architecture.

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded