Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Recycled rings by Lebosk

Door Michael op 29.10.2012

Meet Lebosk, een puur Belgisch merk met handgemaakte houten ringen. Het idee is ontsproten uit de creatieve breinen van designers Saro Verhees en Teun Habraken. 2 groene jongens, want zij recycleren houtafval tot unieke ringen, en creëeren zo mooie, ecologische en betaalbare accessoires. Dit klinkt alvast veelbelovend, dus wij wilden graag meer weten over Lebosk!

Wat is het verhaal achter de naam Lebosk?

Saro: "Bosk is een Engels synoniem voor hout. Het heeft ook in meerdere talen dezelfde betekenis of klank, in het Frans bijvoorbeeld is het ook een verwijzing naar hout. Ik woon momenteel in Frankrijk, vandaar het lidwoord ‘le’."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om ringen te maken uit gerecycleerd hout?

Teun: "Via een project op school kreeg ik een klein stukje Wenge hout te pakken. Juist groot genoeg om een klein sieraad uit te halen. Na het experimenteren met de 1ste ringen ging ik verder op zoek naar andere houtsoorten. Thuis had ik nog wat eik liggen en via een vriend kreeg ik een oud raamkader uit Afrormosia te pakken. Stilaan ontdekte ik wat de mogelijkheden en de beperkingen van houten juwelen waren. Na wat polsen in onze omgeving bleek dat er toch grote interesse was in de ringen. Ondertussen staat de webshop online en werken we samen met 4 houthandelaars die hun afvalhout naar ons doorspelen."

Waarom verkopen jullie enkel ringen?

Saro: "We zijn met veel meer bezig dan ringen. Binnen onze opleidingen en eigen interesses zijn we zeker ook bezig met architectuur, muziek, mode en productontwikkeling. We besloten om alleen de ringen te verkopen omdat we deze echt op punt hebben gekregen en we er de juiste tools voor hebben."
Teun: "We willen voorlopig zeker zijn dat de kwaliteit en afwerking van de ringen op punt staat en gehouden wordt."

Zijn jullie van plan om uit te breiden met andere accessoires?

Saro: "We hebben een hele hoop prototypes van nieuwe ideëen in ons atelier liggen. We hebben bijvoorbeeld prototypes van houten ‘buckles’ voor riemen."
Teun: "Voor het najaar zullen er zeker geen andere accessoires van Lebosk op de markt komen. Wat we voor 2013 in petto hebben willen we nog eventjes geheim houden."

Vanwaar halen jullie je inspiratie voor de ontwerpen?

Teun: "Een groot deel van onze inspiratie vloeit voort uit het experiment. Tijdens het creëren van ringen bewerken we hout en steen, maar ook metaal en plastiek, en in dat proces komen we constant op nieuwe ideeën, vormen en mogelijkheden. Bovendien raken we allebei vrij snel verveeld en zijn we steeds op zoek naar nieuwe prikkels. We halen ook een hele hoop inspiratie uit onze omgeving."

Jullie zijn een creatief duo, werken jullie naast Lebosk nog samen aan andere projecten ?

Saro: "We vragen elkaar altijd veel feedback tijdens persoonlijke projecten, maar dit was onze 1ste concrete samenwerking. Als hobby werk ik ook af en toe als fotograaf op festivals en evenementen om fotoverslagen te maken voor TheSaroSnake. Teun gaat dan ook regelmatig met mij mee."

Wat maakt jullie Lebosk uniek?

Saro: "We geloven graag dat we een goede kennis hebben van onze markt. Onze producten zijn erg scherp geprijsd als je kijkt naar wat je krijgt. We focussen ons op service. Zo kan je je ring gratis terugbrengen voor reparatie gedurende 1 jaar. We hebben verschillende contactpunten in België (Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt) en zelfs Frankrijk om de verzendingskosten te onderdrukken."

Teun: "Kort gezegd: handgemaakte producten, een milieubewuste kijk en een nieuwe marketing benadering. Dat zijn zaken die bij onze filosofie behoren."

En die filosofie staat ons wel aan! Kan jij niet wachten om 1 van deze unieke ringen in huis te halen (of rond je vinger te schuiven), bestel ze dan op de website van Lebosk.

Met medewerking van Jolien Pardon.

page loaded