Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Triumph Inspiration Award 2012

Door Tiany op 24.10.2012

Sian Whitefoot ging dit jaar lopen met de Triump Inspiration Award. Plaats 2 en 3 gingen naar de Italiaanse Alla Polozenko en de Hongaarse Luca Beke. De minicollectie van de vorige winnares Boglárka Bódus "Les Fleurs du Mal" ligt nog maar net in de rekken of ze zijn daar al met een nieuwe lading lingerie talent, straight from Shanghai. Niet minder dan 31 mode-studenten uit de hele wereld namen er op vrijdag 19 oktober 2012 deel aan de internationale Triumph finale, de 5e al!

Het thema van dit jaar was Dragons & Butterflies, de 2 typische Chinese tegenpolen: kracht (de draak) en speelsheid (de vlinder). Sian Whitefoot, studente aan de Britse Universiteit Demontfort, koos voor de playfulness van de vlinder en liet zich verder inspireren door het 1ste deel van de Metamorphosis van Ovidius. Tijdens haar research viel haar oog op de macrofotografie van vlindereitjes. 

Die simpele, wonderlijke structuur van see-through draden en witte elementen brachten haar tot het dromerige ontwerp. Ecliptic Renewal doet denken aan een mix van sneeuwkristallen, de witte zwaan en natuurlijk butterfly-magic.


Ook de cocon van vlinders werd in het design verwerkt: de textuur van witte kant en parels oogt licht en etherisch. Het felle groen zorgt voor een interessant contrast. De winst betekent voor Sian € 15.000 en een minicollectie voor Triumph: way to go girl. Dromerig wit, very adorable, maar er waren toch nog enkele andere lingeriepareltjes die avond. 

De Belgische inzending van Michiel Aerts bijvoorbeeld. De student aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas verdedigde er onze nationale trots met Fallen Angel, een klassiek corset met een speelse oversized short inspired by Rogier van der Weyden.


Hier nog enkele deelnemende items. En voor wie nog meer lingerie wil zien: op de website, via youtube of facebook kom je terecht in een wonderlijke dragon/butterfly world. Enjoy!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded