Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wolford: panty fever!

Door Angelique op 23.10.2012

Wolford, of de koning van de panty-wereld, stelt zijn Fall/Winter collectie 2012-2013 voor en it's crazy! Legwear, shapewear, bodywear en zelfs ready-to-wear: de wolford world is groot en fabulous.

Het label begon met legwear maar kwam in 1992 met innovatieve body's op de markt, gemaakt met dezelfde cirkelvormige knitting technology gebruikt voor de collants: naadloze body's dus, zo strak en clean dat elke vrouw er wel 1tje wil. Yes we do! Zeker als we de nieuwe collectie zien: veel zwart, veel detail en veel passie.

De collectie is on fire: tinten van fushia en rood zorgen voor vuur in de slaapkamer of seks op de dansvloer. De gedurfde prints en cuts zijn geïnspireerd op de surrealistische stijl van Elsa Schiaparelli, een Italiaanse modeontwerpster uit de roaring twenties. Die elementen really spice it up. Denk aan een mix van jazz, fifties en rock chick attitude en je weet waar Wolford's collectie om draait: romantische rozenpatronen uit de jaren 50, maar ook studs, kettingen en metalen kralen: the fire is on


            Ariella Tights                              Vivienne Tights                                Mirella Tights

In het legwear department zien we dierenprints en tights met studs, biker-kettingen of in ware bondagestijl. Die rough edge staat in fel contrast met de polkadot-panties of de vele met rozen, strikjes en diamanten bezette legwear: de jaren vijftig all over again


         Animalia Tights                              Marilyn Stay-up                                Lulu Tights      

De lingeriecollectie is braver en eleganter: een ode aan het vrouwelijk lichaam. Geraffineerde stofjes als see-through tule en delicaat kant zetten de vrouwelijke rondingen in de spotlights. Zwart, zacht roze en een shiny beige make you feel gorgeous en sensueel. De figuurcorrigerende body's en slips met high waist geven je nog meer zelfvertrouwen: sexy shapewear to boost that confidence. De trompe-l'oeil effecten maken corrigerend ondergoed sexy as hell.


Met Wolford zit je goed voor je undergarments, maar je vindt ook gesofisticeerde ready-to-wear bij het Duitse merk. Ook hier een mix & match van fifties feel met een rockabilly attitude.

De zwierige swingende Marilyn Monroe-rokken, maar ook wijde broeken à la Marlene Dietrich doen denken aan jazzy avonden. De nauwaansluitende kokerrokken met metalen details en de strakke broeken zorgen dan weer voor de nodige edge. Bolero's, korte jackets en wollen pullovers accentueren je silhouette waar nodig. Zijden sjaaltjes, lederen of kanten riemen en zelfs bonten pompons maken de look af: rock chicks met een fifties flair


Zitten jullie trouwens soms met de handen in het haar qua combi's? Welke maat, welke dikte, welke panty met welke rok? Styliste Lieve Gerrits geeft enkele tips & tricks

Buy them

1. Hoe zwaarder je benen, hoe meer opaak of ondoorschijnend je panty moet zijn. Dus hoe hoger de 'den', hoe beter.

2. Kies je maat wijselijk. Als je altijd je panties omhoog moet trekken: face it, je kocht ze te klein my dear. Rolt hij op, dan is ie te groot. Eigenlijk moet je gewoon weten of je een (extra)small, medium of large bent. De shapewear tovert andere onzekerheden zo weg. 

3. Visgraatmotieven geven een optische illusie-effect. Hoe kleiner het motief, hoe meer speling op je benen en hoe smaller ze zullen lijken. Dit effect is ook leuk in combinatie met colored tights: combineer een flashy kleur met een visgraatmotief on top. Het resultaat is minder in-your-face en de reflectie zorgt voor sexy slankere benen!

4. Het is misschien nog vroeg, maar in de zomer kan je ook een panty aan. Wolford heeft huidskleurige tights met een poederachtige textuur: heel licht en doorzichtig, perfect om de kleine oneffenheden op je benen te camoufleren. Ook huidskleurige visgraatmotieven kunnen op die manier gebruikt worden, het is zelfs een trucje vanop de catwalk: it makes those legs look thinner.


         Kate Tights                                         Charlotte Tights                        Rosaria Tights

Put them on

5. Voor je ze aandoet, neem je de kousen best even in de handen. Het lycra moet nog uitgerokken worden en met je handen kan je dit op een goede en zachte manier doen, be gentile!

6. Kom je net uit de douche? Doe dan geen bodylotion of dergelijke op want deze doen je legwear geen goed. Zeker als je voor stay-ups kiest: de body lotion tast de siliconen aan, en ze zullen niet meer 'up' blijven. 

7. Als je legwear aandoet, zorg er dan voor dat je je silhouet niet in stukken breekt. Een zwarte rok combineer je best met zwarte kousen en bijvoorbeeld bruine schoenen. Het kan ook andersom, bijvoorbeeld een groene rok met zwarte collants en schoenen. Deze color-on-color trick verlengt je lichaam, alweer een optische illusie om die lange benen te faken, we like

7. Last but not least: wasadvies. Voor de wasmachine steek je de collants in een lingeriezakje als bescherming. Nog beter is eigenlijk om ze in een zacht sopje op de hand te wassen en ervoor te zorgen dat de zeep heel goed uitgespoeld is. Watch out, niet uitwringen die tights, wel uitrollen, zo beschadig je het lycra niet. 

Et voilà, met de nieuwe Wolford collectie om u tegen te zeggen en de handy weetjes zijn jullie klaar voor een kort- of langgerokte winter in fifties rock-stijl! The pantyfever is on!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded