Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Fille d’O trekt weg uit België…

Door Astrid op 22.10.2012

…of toch voor een stukje, want ook Murielle Scherre voelt blijkbaar de o zo gevreesde crisis. De getatoeëerde Gentse moet haar principes hierdoor voor een stuk opgeven. Al sinds het begin van La Fille d’O was het een big issue dat er met lokale grondstoffen en producenten wordt gewerkt. Zo liet Scherre op dinsdag 16 oktober 2012 aan De Morgen weten:

“Onze stoffen komen van Liebaert in Deinze, het verwerken en graderen gebeurt in Wevelgem, de confectie in Kemmel. Ook de inbreng van de stiksters is onontbeerlijk voor ons product.”

Toch viel nu de beslissing om het 100% local production idea gedeeltelijk op te geven en naar de lageloonlanden te trekken. Wat natuurlijk een beetje de magie van een op en top Belgisch luxe lingeriemerk doorprikt. Toch is het haar niet om easy money te doen want bijna de helft van de kosten wordt nu niet doorgerekend naar de klant.Op de webshop kunnen we nu nog lezen: "all lfdO items are made by the hands of experienced women in this little factory in belgium."

Als je ‘t mij vraagt, neemt Murielle een wijze beslissing. We weten immers allemaal dat onze (Belgian Pride!) ontwerpers het niet makkelijk hebben in deze barre tijden. Remember the sad stories van o.a. Christophe Coppens & Walter Van Beirendonck? Murielle Scherre is altijd een tough cookie geweest en zal zich ook nu niet laten kennen door iets onbenulligs als een economisch crisis. You go girl

page loaded