Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M Trend Report

Door Tiany op 22.10.2012

H&M, we kunnen er niet omheen. En als de Zweedse modeketen zijn trend guide voor de komende herfst en winter bekend maakt, zijn we er als de kippen bij. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen zien we afgelijnde silhouetten en bold colors: dé H&M Fall/Winter look is gesofisticeerd en comfortabel tegelijk. Suits voor de heren en clean en strak bij de dames, met opvallende details to lighten it up. Watch & learn.

Bij de vrouwen.

Zoals head of design, Ann-Sofie Johansson, het zegt kunnen we deze winter niet zonder 3 key-ingredients: embellishments, een clean-cut look en een weelde aan verschillende stoffen en texturen. Decoratieve elementen als sequins en pailletten duiken overal op, tot in de baseball-pet.


De H&M herfst/winter collectie kleedt de sterke vrouw: donkergroen, blauw, zwart en bordeaux creëeren een krachtige look. Verder zien we strakke vormen, big shoulders, peplum en een opvallende taille, een powerful blend voor een bold silhouette.

De lange jassen en minimalistische lijnen doen zelfs een beetje tom-boyish aan, maar voeg daar nog enkele spectaculaire prints aan toe en je krijgt een pittige herfstvrouw. Voor deze gesofisticeerde en embellished look zijn een pencil skirt, lederen details en veel patterns volgens H&M de must-haves van deze winter. 

Bij de mannen.

In de mannencollectie zien we vooral gentlemens: well-dressed men met een klassieke tailoring. Double buttoned-blazers of mantels met dassen, hoeden, bretellen en 'grandpa' hats als accessoire.

Ze dragen tweed, tinten van grijs, mosterdgeel, groen en wijnrood. Dus veel kleurenprints, maar ook micro-prints als bolletjes en vintage motiefjes. Korte broeken en glanzende chinos maken het geheel af: trendy heren met een edge. En de don juans die het iets meer casual willen, kunnen altijd beroep doen op een wollige cosy sjaal.

Dus ladies and gents, volgens H&M belooft het een stijlvol najaar te worden, let's join in!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded