Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fun with Fred de la Bretonière

Door Kim op 17.10.2012

Shoe addicts, wij? We plead guilty! Daarom dat we op dinsdag 16 oktober 2012 ook met plezier naar Amsterdam trokken voor de persvoorstelling van de SS13 collectie van Fred de la Bretonière. De Nederlandse schoenmaker zit al even in het vak, en dat zie je meteen aan de kwaliteit van het prachtige schoeisel.


Fred aan het woord

Het is nog wat vroeg om al terug aan sandalen te denken, maar bij deze weet je meteen wat je te wachten staat bij Fred: keurige mocassins, pumps, sandalen met vlechtwerk en zelfs stoere boots (gegoten in een zonnig pasteljasje). Heel erg mooi is het gebruik van verschillende pythonsoorten, wat we terugzien in verschillende schoenen -zelfs bij de espadrilles!

De Shabbies zijn zowat een begrip in Nederland, wat niet hoeft te verbazen -wie wil er nu geen paar mooie, lederen laarzen aan z'n voeten? Voor de spring/summer collectie is het centrale thema "afbreken en terug opbouwen", wat een beetje voor dat vintage, gedragen effect zorgt.


Modellen dragen aan elke voet een andere Fred

Nog heel erg nieuw in het gamma zijn de zogenaamde Fretons, sneakers en trainers die toch telkens van een speels detail voorzien zijn. De Fretons zijn intussen aan hun 2e seizoen toe en het motto behind the shoe luidt "Fretons is all about enjoying the good life" -daar kunnen wij het enkel mee eens zijn!

Interesse in een paar Fredjes? Bezoek dan zeker de site voor meer info of shop ze gewoon in Antwerpen. Fred de la Bretonière wordt verkocht in de Nationalestraat 139!

page loaded