Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modoparcours Brussel 2012

Door Karen op 16.10.2012

De 12de editie van het Modoparcours Brussel zit er alweer op. En het was opnieuw fa-bu-lous! De hele Dansaert-wijk turned into a catwalk. Of gewoon de hipster-modestraat van Brussel 3 dagen lang op zijn kop!

Vrijdag 12 oktober 2012 kon je van 18:00 tot who knows when (22:00 officieel) een artistiek parcours afleggen tussen de Zavel- en Dansaertwijk. Een tour vol expo's, nieuwe collecties en installaties, in 1 woord: fashion madness. Hoe kan het ook anders met fashionalism als thema? Denk glamourism, nocturism, voguism, shopingism en ga zo maar door. I very much adore my new Anna Wintourism-badge: go Modo Brussel! Wij deden die avond een toertje en gingen langs bij de MAD Brussels expo High Fashion Low Countries en sprongen binnen bij enkele hippe stores.

First stop: Rue Blanche. De etalage van Rue Blanche was een romantische roze zee van mannequins. Levende etalagepoppen met zwierige jurken in nude tinten stonden er als godinnen op stelten het volk naar binnen te lokken: Rue Blanche magic ten top.

Liever sexy black magic? Niet veel verder speelde La fille d'Oh in op de zintuigen met skiniminism: de spanning van wat je niet ziet. Een met neon kleuren beschilderde etalage lokte tal van nieuwsgierige blikken. De bedoeling? De verf wegkrabben, liefst met een sexy slogan of nice cartoon et voilà: de nieuwe lingerie-collectie onthulde zich op sensuele wijze: sexy secret underwear


Aan de overkant zagen we installaties van La Cambre met prêt-a-portism: not prêt-a-porter at all maar we like.

Diesel pakte dan weer uit met stoere vlaggenmannen en -vrouwen: a statement it was.

Next, de Icon-etalage: muziek, dans en booze: een fashionable night out met 2 danseressen in de spotlights.

Dan stond High Fashion Low Countries nog op het lijstje. De expo van 3 Belgische en 3 Nederlandse fashion designers is echt de moeite waard. Eco-fashion met duurzame materialen resulteren in edgy looks: hoera voor onze nationale mode! Meer weten? Check dan de Belmodo artikels High Fashion Low Countries: slow fashion is hot! en High Fashion Low Countries

De must-do tentoonstelling loopt trouwens nog van donderdag 18 tot zondag 21 oktober en van donderdag 25 tot vrijdag 26 oktober 2012 van 13:00 tot 18:00 op de Nieuwe Graanmarkt 10. Free entrance my dearsVolgende stop: Essentiel. Classy cuberdons, sparkling champagne en pure verwennerij. In de Essentiel shop kon je je nagels laten lakken in fancy najaarskleurtjes: burgundy, felrood of blauw: manicure monday op vrijdag dus. Helemaal in de stijl van de nieuwe collectie trouwens: pikzwart, fluokleuren en studs: go bang


Bij Just in Case lag de nieuwe Fall/Winter 2012-2013 collectie van Omsk in de winkel: Omsk-Tbilisi. Deze collectie van het Belgische merk is gebaseerd op reizen, Georgië en Tolstoï: iconism & travellism that is.

Op naar Café Costume dan met kostuums, smokings, colberts en broeken à la carte. Speciaal voor deze Modo avond werden de pareltjes van Mayenne Nelen en Niek Delcourt tentoongesteld, een collaborism from heaven. Elegante tasjes van bewerkt leer: interessante patronen en een verfijnde touch.


Bij Lila by Lila & Guillaume Roemaet was het fashion meets food. Modefotografie en yummie couture cupcakes verleidden window shoppers tot meer. Topisism lijkt wel het motto voor eten en genieten. Je kan je nog tot zaterdag 22 december 2012 laten verleiden door al dat llllllekers in de pop-up shop in de Léon Lepagestraat 2. De cupcake-slash-mode shop is telkens open van donderdag tot zaterdag van 12:00 tot 21:00 of op afspraak. Via de facebookpagina blijf je op de hoogte. 

Next stop waren de juwelen van Wouters & Hendrix bij Hatshoe. Het thema 'frissonism', plotselinge sensaties van opwinding, makes the point. Exciting jewellery, mooie verpakkingen en een humoristische toets. Juwelen to adore

Nog meer moois in de bloemenwinkel flowerattitude. A. Knackfuss liet er zijn collectie samensmelten met het plantenrijk. Blouses als vazen, kleren tussen de bloemengeuren: flowism weet wat goed is.


In de Bellerose shop op de Karthuizerstraat was het feest al begonnen. Vedetts of rode wijn, na bier geen venijn op de Bellerose party. Met muziek van Jim Becker en special guest kon de vreugde niet op. De perfecte afsluiter van een fashionable Modoparcours. Brussel we love ya

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded