Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Active Couture by Patrizia Pepe

Door Angelique op 14.10.2012

Patrizia Pepe stelt haar Evening Collection FW 2012/13 voor: elegant en praktisch tegelijk, of Active Couture zoals ze zelf zeggen. Een samensmelting van vloeiende lijnen en strakke silhouetten. Zo zijn er zowel korte michelin-jassen als afgelijnde coats te vinden in de nieuwe collectie.

Minimalistische lijnen en harde stoffen worden afgewisseld met fluffy sleeves, shiny fabrics en fluid dresses, een droom van boeiende texturen. Plooirokken, evening dresses en wijde luchtige broeken contrasteren met brave kraagjes, blazers en nauwaansluitende pants. Chique en toch handy, perfecte evening wear met een sportieve twist!

Ook de kleurencombinaties lijken een mix & match tussen sporty & classy colors: zwart, donkerrood, opvallend fushia, royal blue en glamoureus groen worden afgewisseld met blushy roze, nude beige en zachtgrijze pasteltinten.

Qua prints zien we zowel romantische bloemenmotieven als abstracte & geometrische prints. Ook het schaakpatroon en de oriëntaalse invloeden vallen op. Ondanks deze clash of patterns, vormt de collectie toch een mooi en gesofisticeerd geheel! 


De verschillende fabrics zitten daar misschien voor iets tussen: ultrafijne stoffen contrasteren met gladde texturen als synthetisch rubber en dubbele jersey. Ook chunky wol, eco-leder en extreem vrouwelijke stoffen als satijn, mousseline en see-through stofjes zijn van de partij. Het lijkt wel een spel van texturen: shiny smooth versus rough!

Golden threads & bow-ties geven een glamoureuze touch aan de hele lijn. Ruige chicas kunnen de classy coats combineren met korte of ellebooglange lederen handschoenen. Ook de lederen sleeves en gelakte boorden geven het sixties-gevoel een eigentijdse twist. Andere eye-catchers zijn de hoofddeksels: big hats, schattige hoedjes geïnspireerd op de paardensport en gebreide mutsen met zonneklep. De tassen zijn geweven of afgewerkt met een zacht bontje.

Patriza Pepe's herfst/winter avondcollectie biedt zowel klasse als comfort, ideaal voor een after work party of een dinner past seven.

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded