Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

New Knitted Pieces bij Benetton

Door Angelique op 10.10.2012

De zomer is nog maar net voorbij en het lijkt of koning winter nu al voor de deur staat. En hoe kunnen we die koude beter te lijf gaan dan door enkele nieuwe, hippe knitwear stukken aan onze garderobe toe te voegen? 

Wie breigoed zegt, zegt Benetton, allombekend voor zijn knitted pieces. Voor haar FW12-13 collectie sloeg het label de handen in elkaar met ontwerper You Nguyen. Het resultaat is een super revolutionaire collectie, we can tell you that much!

United Colors of Benetton maakte voor deze collectie gebruik van computergestuurde breimachines. Driemaal hoera, want deze hypermoderne technieken maken het enerzijds mogelijk om ambachtelijke kwaliteit (hoera!) aan een redelijke prijs (hoera!) in onze kleerkast te introduceren. Anderzijds laat het ook de ruimte originele silhouetten en afwisselende texturen te combineren met een dynamische en stoere look als gevolg (hoera!).

Zowel bij de mannen- als bij de vrouwencollectie is er een verrassende invulling van de argyle-ruit en vindt de schotse ruitenprint zichzelf opnieuw uit in een levendige wolstructuur. Bij de dames zien we fijn, luchtig katoen met opgestikte ruitmotieven van vervilte wol. 

Bij de heren vertaalt de preppy-ruit zich enerzijds in een abstract zigzag-patroon in aarde- en terracottatinten. Verder bestaat de mannencollectie uit heerlijk dikke truien, wollige sjaals en bomberjacks met complexe kabelmotieven. Het kleurenpatroon bestaat uit verschillende grijs- en kakitinten, speels afgewisseld met een fris pastelgroen.


Bij de vrouwen vinden we boeiende texturen terug in de mohairtruien en -vesten en in de stoere, aansluitende jurken.

Ze gaan van dip-dye grijs tot mos en/of zeegroen en zijn afgewerkt met gevarieerde geometrische motieven, aka het resultaat van 3 gecombineerde breitechnieken! Ook zijn er jurken met capuchon, tunieken met vleermuismouwen en zelfs geweven accessoires als een gebreide clutch met 2 breinaalden als sluiting. Een speelse verwijzing naar het thema van deze dynamische knitwear herfst/winter collectie en de perfecte cosy aanvulling op jouw herfstoutfit!

Dus wie zijn of haar garderobe wil aanvullen met kwaliteitsvolle & energieke knitwear is bij United Colors of Benetton helemaal aan het juiste adres. Laat die winter maar komen! 

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded