Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Andrea Mohr @ MARKED

Door Tiany op 09.10.2012

België telt heel wat jonge, creatieve ontwerpers en ook zij krijgen de kans om hun stempel te drukken op de fashion world. Zo zal van vrijdag 30 november 2012 t.e.m. zondag 31 maart 2013 de tentoonstelling MARKED plaatsvinden in het C-mine Designcentrum in Genk. Deze editie geeft 10 jonge ontwerpers de kans om hun collectie te vermarkten en te doen opmerken in de winkels.

1 van deze veelbelovende designers is niemand minder dan Andrea Mohr. Haar ontwerpen kunnen het best omschreven worden als minimalistisch met een goede portie elegantie. Mohr’s grote liefde voor patroonsnijden en draperen resulteert in garderobes die gekarakteriseerd kunnen worden door uiterste verfijning en aandacht voor detail.

Grensverleggend werken is voor haar een absolute must die hand in hand gaat met haar gebruik van contrasterende materialen die tot uiting komen in haar passie voor print design.

De Fall Winter 2012 collectie die gedoopt werd onder de naam “Inversion” is eveneens haar afstudeercollectie. And may we say: what a collection that is!

De collectie straalt vloeibaarheid versus stijfheid uit, zowel in de silhouetten als in de prints.

Andrea maakt vooral gebruik van statisch digitaal printen, wat bijzondere resultaten oplevert. Op die manier kan ze met stoffen spelen tot ze een geweldig holografisch effect verkrijgt.

Het kleurenschema, op een paar uitzonderingen na, werd bewust donker en monochroom gehouden om zo de focus te leggen op de verschillende vormen.

Wil je doodgraag de collectie in real life zien? Zeker doen want deze dame is een keeper in the fashion industry!

Haar meest recente collectie Diluvium, zal ook op de Marked tentoonstelling gepresenteerd worden in het voorjaar 2013. Als je hier al een voorproefje van wilt meepikken, kan je bepaalde stukken uit deze collectie bewonderen tijdens Interieur Kortrijk dat zal plaatsvinden van zaterdag 20 t.e.m. zondag 28 oktober 2012.

Wil je graag meer weten over Andrea en haar ontwerpen, neem dan snel een kijkje op haar website. Als je ook graag meer informatie wil over het reilen en zeilen van MARKED, aarzel dan niet langer en surf naar de website. See you in Genk!

MARKED tentoonstelling
C-mine Designcentrum
C-mine 10 bus 2
3600 Genk

Photo's by Hanneke van Leeuwen.

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded