Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Straight Back by Kaat Tilley for JBC

Door Tiany op 06.10.2012

Op vrijdag 28 september 2012 vond de voorstelling van de nieuwe collectie plaats van Straight Back by Kaat Tilley for JBC in Asbeek ten huize Tilley.

Je kwam de schuur binnen, en het was alsof je meteen in een betoverende Bourgondische setting terecht kwam. Gedempte lichtjes, overal kaarsjes, serene Franse muziek op de achtergrond en een prachtig gedekte tafel met alles erop en eraan. Leven als God in Frankrijk met een goede portie fashion! Een setting die volledig complementair was aan hoe Kaat Tilley het gewild zou hebben.

Aan de ingang van de schuur had je 7 inspirerende silhouetten die stuk voor stuk creaties waren van Kaat zelf. Deze zorgden voor een zeer fashionable entrée waar je oog meteen op viel.

Deze befaamde madame zal de geschiedenis niet enkel ingaan als een buitengewone modeontwerpster maar ook als artieste en een groot voorbeeld voor velen. Met haar romantische en etherische stijl blies ze het grote publiek telkens omver. Sterke vrouwen, als Jean d'Arc, waren voor haar een bron van inspiratie waardoor ze buiten dat subtiele en fragiele ook een pittig kantje had in haar ontwerpen.

De samenwerking tussen Kaat en JBC was een match made in heaven. Haar collecties stonden altijd in teken van details en daar streeft JBC ook telkens naar. Kaat's dochters Epiphany en Rebekka besloten om deze lopende productie na hun moeders plotse overlijden verder op te volgen, en oh my wat een resultaat!

De 2 hoofdkleuren in deze collectie zijn rood en groen, gecombineerd met wit en zwart voor een geweldig contrast. Je vindt er ook natuurelementen van dierlijke vormen in terug zoals het kleedje met pauwenprintBedrukte jurken, rokken met exclusieve prints, geschilderd door Kaat en aangevuld met verschillende pulletjes in alle soorten en lengtes. Keuze genoeg! 

And not to forget: de accessoires zijn ook om je vingers bij af te likken. De gebreide tubesjaals en beenverwarmers zijn ideaal om deze koude winter tegemoet te gaan. Last but not least: de panty's zien er helemaal hot uit met de mooie belijningen onderaan. Ideaal om met veterlaarsjes te dragen.

Zowel Bart als zijn zus Ann Claes, hoofd van JBC, zijn zeer tevreden over het resultaat, en om het in Ann haar woorden te zeggen: "Het handschrift van Kaat zie je duidelijk in de collectie. Ik zou het mij niet beter kunnen voorstellen".

Vind je dat dit echte must-haves zijn om je garderobe aan te vullen? Groot gelijk! Deze collectie is ietsje duurder dan de gemiddelde JBC-prijzen maar nog steeds heel democratisch voor zo'n bijzondere designercollectie. Je hoeft zelfs niet langer meer te wachten want deze unieke collectie ligt vanaf vandaag in alle JBC-winkels!

Met medewerking van Sabrina Dewitte.

page loaded