Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Have you seen Pepe Jeans?

Door Michael op 04.10.2012

Waar is Pepe? Pepe Jeans welteverstaan! Het campagne-filmpje van de nieuwe FW Collection 2012/2013 van Pepe Jeans borduurt duidelijk verder op de SS2012 campagne waarin ze reeds infiltreerden in Pepe's London life. Je kan de video herbekijken in het Belmodo.tv artikel Have you seen Pepe?.

Qua winter womenswear haalde Pepe Jeans vooral inspiratie uit de East London hipster scene: een eclectische stijl ontworpen voor de moderne bohemian fashion lover. Dat betekent vooral veel luipaardprints, carreautjes, jeans en donkere winterkleuren. Strong, sexy and spicy!

Het Urban Nature thema mixt modern met vintage of zoals de naam zelf zegt: urban met nature. Geïnspireerd door de late-night café looks van de Londense Brick Lane en Shoreditch werden traditionele Engelse country jackets heruitgevonden in een afgelijnde, moderne look.

Flirterige jurkjes worden gedragen in combinatie met cosy knitwear en we zien een breed palet aan texturen en prints. Opvallende kleuren worden gemixt met vage prints. Qua stoffen zien we vooral zacht breigoed, katoenen crêpe en verschillende soorten zijde. 

London Calling haalt zijn inspiratie uit de sixties. Meerbepaald uit het mods-and-rockers tijdperk, 2 tegenstrijdige Britse subculturen. Uiteindelijk kregen deze rebellerende jongeren de bijnaam "folk devils". En duivelse kledij, dat is het wel: nauwaansluitende mini-skirts, strakke jackets & sexy skinnies.

Het historische aspect kan je terugvinden in de rokjes met schaakpatronen en de outerwear in de plaid wollen stoffen. Lederen details en coated denim versterken het rebelse rock 'n roll gevoel. Kleurgewijs is er een vibrant mix van koninklijk blauw, felrood, mosgroen en bosbessenzwart.

73 staat dan weer voor het Londense nachtleven. Denk aan nachtclubs en bars met hardcore party girls, ofwel opgetut en glamoureus in een met hars bewerkte denim rok, ofwel casual in indie-rock jersey en skinny jeans. Dressed down or up, deze girl staat in de spotlights!

De 73-man die deze dame wil verleiden, heeft dan weer de keuze uit slim cuts of low crotch broeken in tal van unieke washings en gelaagde kleurenpalletten. Laat Pepe maar komen!

Tru-Blu is de denim-collectie van het najaar. Pepe Jeans London pakt uit met een ecologische denimlijn met een zero-policy voor chemicalien en sterk verminderde waterconsumptie. Bovendien wordt tot 90% van het wel gebruikte water gerecycleerd. Eco-jeans, het is mogelijk! Deze fall is er keuze uit 6 iconische denimbroeken, van een donkere washing tot een bleached look, en dat allemaal zo eco als het maar kan! Ook bij de mannencollectie is er sustainable denim te vinden!

Portobello keert terug naar de oorsprong van het label zelf, Portobello Market is namelijk de geboorteplaats van Pepe Jeans. Het thema reflecteert de energie van de jeugd van Notting Hill: schattige grafische motieven, chunky knits, afgelijnde houthakkers shirts, chino pants: een West London stijl, maar evengoed te vinden op de boulevards van Berlijn, Madrid of Barcelona. Ook voor het andere geslacht zijn er vooral colorful knits en chinos in tabakbruin, blauw of marmergrijs. Ook houthakkers jackets en reversible gilets horen daar bij.

Verder bij de mannen zien we het Academy-theme, voor de sportieve fashionable binken onder ons: een mix van casual jersey met comfi sportswear. Van hooded T-shirts met rits tot mouwloze hoodies met grafische sportprints. Active drijft het nog een stap verder: stijlvolle trektochten liggen vanaf nu binnen de mogelijkheden: militaire jackets en moderne parkas volledig naar de nieuwste trend en multi-pocket jassen met kap. Allemaal zeer functioneel en mooi tegelijk.

Dat in contrast met Classic: afgelijnd, preppy en trendy zonder saai te worden. Je vindt er ook wollen jackets, gewaxte motorjacks en many more. Heritage houdt vast aan tradities en kleermakersdetails, met bijvoorbeeld een nieuw regular fit model, LendalEssentials is de men's lifestyle collection die terugkeert naar de basis: vorm & functie gaan hand in hand! Het resultaat is strak afgelijnde en no-nonsense silhouetten.

In volgend filmpje kan je even, samen met Pepe & friends, het Londonse leven opsnuiven. 

In general: real London lifestyle pieces voor de hipsters, rock chicks/boys en trendsetters! Ben je meer preppy, rock 'n roll of klassiek? Bij Pepe Jeans kan het allemaal!

Met medewerking van Siel Vandamme.

page loaded