Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

High Fashion Low Countries

Door Karen op 25.09.2012

Het ontwerp project High Fashion Low Countries reist na Amsterdam naar België. 1st was Antwerpen aan de beurt, straks zijn de 6 Nederlandse en Belgische ontwerpen ook te zien tijdens Modo Brussels. Meer over de programmatie van dit mode parcours vind je in het Belmodo.tv artikel Modo Brussels 2012: Fashionalism rules!. Hoe het eraan toe ging bij de officiële opening in Amsterdam en meer info over het project en de deelnemende designers en curators vind je dan weer terug in ons artikel High Fashion Low Countries: slow fashion is hot!.

High Fashion Low Countries in Antwerpen ging er gemoedelijk aan toe. Lekker laid-back dus en entre-amis. Dat heeft zeker met de locatie te maken. De collectiepresentatie vond plaats in fashion place to be, Ra. Een hotspot waar Academie-studenten, artists, business people en basically the well-dressed part of Antwerp salon houden met als gastheer mede-eigenaar Romain Brau. De flamboyante Parijse ontwerper was btw ook Guest Editor bij ons. Lees meer over hem op zijn Belmodo page.

Naast de capsule-collecties werd ook de documentatiefilm van het project getoond. Je kan hem ook hier bekijken!

Host van de avond: Romain Brau gekleed in deze hotpink zijden kamerjas <3


Altijd kleurrijk volk in Ra. Ontmoet artist & friend Frederik Heyman!Curator Javier Barcala en ontwerpster Céline De SchepperDe übersympathieke eigenares van de legendary Labels Inc. winkel Erna en deelnemend ontwerpster Katrien Van Hecke. 


Manu, manager bij Ra met special somebody wink 

Wil je meer foto's zien van de colectiestukken, lees dan het Belmodo.tv artikel High Fashion Low Countries: slow fashion is hot!. De nadruk bij het ontwerpen lag op duurzaamheid, ecologie en ambacht met als resultaat erg originele en vindingrijke designs.

Na de opening cocktail party kon je ook aan tafel schuiven voor een diner verzorgd door gast-chef Marc Tubex. Geweldig cosy allemaal! Na drankje, hapje en babbel met curator Javier Barcala en deelnemend ontwerpsters Katrien van Hecke en Céline De Schepper -check de foto's- verliet ik Ra met een licht gevoel in m'n hoofd en een vol gevoel in de buik. 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded