Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jurkje van papier

Door Tiany op 19.09.2012

Iedereen kent wel de signature wrap dress van Diane von Furstenberg, die nooit uit de mode is geraakt sinds haar lancering in 1997. Het merk van de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd luxueus lifestylemerk, gekenmerkt door haar vrolijke kleuren en prints, zoals je kon zien tijdens de voorstelling van haar collectie voor SS13 tijdens NYFW.

In 2012 werd Diane von Furstenberg zelfs verkozen door Forbes Magazine als de machtigste vrouw in de modewereldA powerful woman with a powerful dress!

Ook al is het merk uitgebreid met een volledig assortiment accessoires en zelfs een interieurcollectie, de wrap dress blijft het meest tot de verbeelding spreken. Zo ook bij Isabelle de Borchgrave. Deze Belgische kunstenares trok zich terug in haar Brusselse atelier gewapend met pincetten, trome-l'oeileffecten en geheime plooitechnieken. Ze herinterpreteerde de legendarische jurk in 3D en stak ze in een nieuw jasje: eentje van papier! And Diane loves it!

Isabelle de Borchgrave is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Ze heeft haar verbeeldingskracht al gebundeld met onder andere Caspari, Gien, Target, Villeroy & Boch. Haar fantasie beperkt zich echter niet tot mode. Ook behang, tafellakens en serviesgoed moesten er al aan geloven. Ze geeft naar eigen zeggen de wereld graag weer als een droomuniversum.

Wil je deze paper dress graag in real life bewonderen? Dat kan, want Greta Marta Halfin nodigt u uit in haar project store tijdens de Louise Night op donderdag 20 september 2012 van 18:00 tot 22:00 en tijdens het Modo Parcours op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2012.

PROJECT STORE BY GRETA MARTA
RUE DU GRAND CERF 18
1000 BRUXELLES

Met medewerking van Jolien Pardon.

page loaded