Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gent is buzzin’

Door Astrid op 17.09.2012

Want vanaf vrijdag 21 september 2012 is de stad weer een store rijker. De Gentse pop-up store BEN was zo’n succes dat Christophe Urbain en An Gyselinck nu opnieuw de handen in elkaar slaan. En deze keer is Humør by Rewind een blijver! Ik mocht een uurtje van deze drukbezette style addicts stelen en ging luisteren wat de concrete plannen met hun nieuwe shop zijn!

Eerst even een korte intro voor wie deze creatievelingen nog niet zou kennen. Christophe Urbain kennen we als eigenaar van de Rewind (personal favourite of mine!) en Rewind Men in Gent. An Gyselinck is het brein en creative mind achter Lanp of zoals we op de Facebook-pagina lezen: Design for enlightened souls


De verplichte serieuze foto...

Wij vroegen ons in de 1ste plaatst af of Humør by Rewind een vervolgverhaal op BEN wordt. Of staat de nieuwe shop daar volledig los van?

Christophe: “Net zoals het pop-up initiatief van vorig jaar, wordt de winkel een concept store met de focus op interieur. Toch kunnen we met Humør by Rewind nog een stuk verder gaan. De focus zal nu bijvoorbeeld een stuk minder liggen op hot items zoals interieurgadgets, maar meer op tijdloze en zorgvuldig uitgezochte collecties. Dat is trouwens ook 1 van de redenen waarom we voornamelijk –en voorlopig uitsluitend– voor Scandinavische brands kiezen: deze staan vaak voor kwaliteit en duurzaamheid én zijn bovendien nog eens betaalbaar.”

An: “Dat is voor ons ook erg belangrijk, dat mensen geen schrik hebben om langs te komen. We willen de drempel van ‘kunst kopen’ en ‘design kopen’ met deze winkel voor een stuk verlagen. Wanneer mensen binnenkomen en ze zien bijvoorbeeld een leuke lamp, dat ze niet achterover vallen wanneer ze het prijskaartje bekijken, haha!”

Waarom de overstap van pop-up naar een permanente shop?

Christophe: “Wanneer BEN open was, merkten we al snel dat mensen onze winkel wel cool vonden. Toen waren er al wat ideeën over het misschien uitbreiden van de winkel, maar die waren niet echt concreet. Ook hoorden we achteraf dat mensen vaak nog op zoek gingen naar BEN en ontgoocheld waren wanneer ze hoorden dat die slechts tijdelijk was.”

An: “We hadden het idee eigenlijk al op de lange baan geschoven, gezien we het allebei ook altijd zo druk hebben. Je kent dat wel! Maar toen de eigenaar van het pand –waar we zot van zijn– ons opbelde of we nog steeds geïnteresseerd waren, hebben we gewoon toegehapt! En over een week gaan we open, zo snel kan het soms gaan.”

Let’s talk labels!

An: “De lijst is lang, eeeerg lang: Kitsuné T-shirts, Royal Republiq, Seletti, Hay, Roos Van De Kerckhove en zo kunnen we wel nog een tijdje doorgaan. We wilden deze keer ook grondig de tijd nemen om dingen te selecteren die we zelf leuk en mooi vinden.”

Christophe: “An’s eigen lampen gaan we ook opnieuw verkopen. Ook haar foto’s krijgen een plaats in de store. Daarnaast zijn we ook van plan om zelf items te gaan maken. We zijn steeds op zoek naar leuke stukken, die we dan pimpen en er zo een nieuwe twist aan geven.

An: “De mix van vintage en nieuwe stukken is ook iets waar we zelf enorm van houden en dat willen we ook met onze customers delen.”
Christophe: “Misschien volgen in de toekomst wel nog collabs met jonge, misschien zelfs Gentse ontwerpers, maar daar willen we ons nu nog niet op vastpinnen. Zo’n zoektocht naar samenwerkingen en merken moet volgens ons organisch groeien.”

Ook op gebied van fashion?

Christophe: “Zeker en vast! Het idee is om vaak af te wisselen van merken. Zo schuiven we nu bijvoorbeeld Samsøe & Samsoøe naar voor. Een brand waar wij volledig achterstaan! Maar het kan zijn dat dat volgend jaar een heel ander label zal zijn. We zien wel wat de tijd zal brengen, hahaha!”

Het hele Belmodo.tv team kijkt alvast uit naar het eindresultaat en wenst jullie sowieso suuuuper veel succes met jullie nieuwe shop!


...and the funny one!

Humør by Rewind gaat op vrijdag 21 september 2012 open en zal telkens op dinsdag gesloten zijn. Hou bovendien zeker de Facebookpagina in de gaten, want wie weet wat voor speciallekes deze shop nog voor ons in petto heeft! En natuurlijk kan je binnenkort een volledig shopreport vinden op Belmodo.tv.

page loaded