Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trendy knitwear by Roos Vandekerckhove

Door Karen op 16.09.2012

Hip & colorful breiwerk, you say? Roos Vandekerckhove's creaties zijn volledig naar de normen van elke vrouw die graag met een fancy & warme sjaal rond haar nek wil schitteren deze winter. De ontwerpster speelt met gedurfde kleurencombinaties & gewaagde geometrische prints. En dat vinden wij helemaal de max! 

Experimenteren is volledig haar ding. Als kind speelde Roos in haar eigen textielatelier met verschillende materialen, texturen & kleuren. De keuze om een opleiding Grafische Kunsten aan het kunstinstituut Sint-Lucas te volgen was dan ook heel snel gemaakt. Na haar studies volgde ze nog bijkomende workshops handweef- en breitechnieken om totally experienced te zijn binnen het breien.

And now she's living a very exciting life want ze werkte al samen met hoedenontwerper Christophe Coppens, Ferdinance Crane en Sinikka Kolehmainen uit Finland. En plus creëerde ze in opdracht van William Kentridge de kostuums voor de Metropolitan Opera in New York. 

Al 5 jaar brengt ze onder de naam Roos Vandekeckhove eigen breicollecties voor zowel de ladies als de gents. Haar creaties zijn als mooie schilderijtjes, fijn en modieus waar steeds een ander verhaal achter schuilgaat. 

Haar herfst- en wintercollectie 2012-2013 is een verrassende meltingpot van fijne kleurtjes, tactiele materialen & diverse geometrische prints. Naast sjaals brengt de ontwerpster ook mooie vintage-inspired mutsen, cardigans en truien. 

Neem snel een kijkje op haar website en laat je verrassen door de hippe & kleurrijke sjaals. Deze zijn by the way ideaal om je wintercoat op te fleuren ;o).

Met medewerking van Liesbeth Van Eenooghe.

page loaded