Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Loubi’s blijven rood

Door Aline op 11.09.2012

De pretty shoes van Christian Louboutin zijn ons allemaal wel heel bekend door de signature red sole

De laatste jaren kwamen er echter verscheidene copy cats op het idee om de zolen van hun shoes ook een rood kleurtje te geven. Tot grote spijt van mister Loubi uiteraard. Toen ook Yves Saint Laurent een monochrome rode schoen mét rode zool op de markt bracht, was voor Louboutin de maat vol en klaagde hij YSL aan. 

Vorige week viel de uitspraak in het proces en beide Franse huizen kunnen zich prima vinden in het vonnis. Er werd geoordeeld dat Louboutin het recht behoudt op rode gelakte zolen zolang de rest van de schoen in een contrasterende kleur is. Dus m.a.w. mag YSL gewoon rustig doorgaan met hun monochrome rode pumps en ze kunnen bij Louboutin op beide oren slapen dat hun rode zool niet gekopieerd zal worden in de mass retail.

Verder oordeelde het hof ook dat de rode Loubi zolen het typische kenmerk zijn van het merk en dat dit niet zomaar verloren mag gaan.  

page loaded