Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wij buigen voor Pleats Please

Door Karen op 10.09.2012

Issey Miyake, het Japanse modehuis dat vooral in de 90s erg populair was, lanceerde in '93 de Pleats Please lijn. De collectie wordt nog steeds ge-update en elk seizoen komen nieuwe cuts, kleuren en prints uit. En met de back-to-the-90s trend die nu door modeland raast, maak je best snel kennis met deze legendary lijn.De Pleats Please jurken, cardigans, broeken en kleedjes zijn ultra-comfi en licht. Ze verenigen een sobere vorm met een opvallende textuur die je outfit een classy edge geven.

Een effen Pleats Please stuk kan perfect voor dat sollicitatiegesprek. De geprinte versie is amazing voor een nachtje uit. Typisch voor de Pleats Please lijn is dat ze in ieders garderobe past, al naargelang hoe je de stukken combineert en welke kleuren of prints je kiest. 

Taschen brengt nu hulde aan de Issey Miyake Pleats Please lijn met een prachtig geïllustreerd boek. Behalve de mooie foto's en goede documentatie die we van Taschen gewend zijn, toont het boek voor het 1st in history hoe de stoffen geprepareerd worden: een behind the pleats dus.  Elk Pleats Please kledingstuk wordt gemaakt uit 1 stuk stof dat door middel van papier en een vouwmachine geplisseerd wordt. Skill level: Japanese.

Het boek is, net zoals de kledingstukken zelf, niet alleen een must-have voor fashion school students en designers, maar voor elke fashionista! 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded