Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Miele Catwalk 2012: Food, fashion & fun!

Door Michael op 07.09.2012

De 4de editie van de Miele Catwalk en voor het eerst ook Food & Fashion Week is een feit! Alles was aanwezig om er een schitterende avond van te maken. Aan zij die er dit keer niet bij waren, kunnen we alleen maar zeggen: BUMMER! Wij hebben niks gemist van de glitz, de glamour en vooral veel fashion


Wie er wél was, heeft zeker de roze roosjes van de Belmodo-stand opgemerkt. Onze mooie Lana Del Rey inspired bloemendiadeems werden speciaal gemaakt door Olor Verde en Veritas. De Belmodo.tv-girls were a-dorable dankzij hun hulp!


Aan de ingang zorgden wij voor een glamoureuze entrance: wie bij ons langskwam, kon zich laten fotograferen op de Belmodo.tv rode loper en op die manier een Miele wasmachine winnen - lees meer over de wedstrijd in het Belmodo.tv artikel 'Vote op je favo BEST DRESSED foto'. Want zeer goed nieuws voor de thuisblijvers ook jij kan kans maken op een Miele SteamCare machine door te stemmen voor jouw favo Best Dressed foto. Dus ook hier weer dubbele fashion fun, zo zijn we wel ;o) 


Aangekomen op een event als dit, in het geweldige Tour & Taxi-gebouw, kun je maar 1 ding: follow the red carpet! Die leidde je naar de ruime zaal waar iedereen nippend aan een glaasje cava wachtte tot de Miele Catwalk 2012 zou openen. Er werd goedkeurend rondgekeken en wij pikten er een paar extra shiny faces uit. Smile for Belmodo
Dan was het zover, gastvrouw en -heer, Véronique De Cock en Gérald Watelet verklaarden de Miele Catwalk 2012 voor geopend. Je hoorde toeters en bellen en...ganzen! Begeleid door een mini-fanfare en in ganzenstoet liepen de kids van Simple Kids rondom de runway. Super cute


Eerste Belgian designer voor volwassenen van de avond was Tim van Steenbergen. Wijnrode en grijstinten domineerden zijn collectie. Elegant met veel oog voor symmetrie en een goed ontwikkeld gevoel voor drapage zoals we van Tim gewend zijn. Café Costume bezat geen spatje vrouwelijke elegantie en dat is maar goed ook: zijn tailored herenlijn toont een passie voor het mannelijk silhouet. Gentlemen beware! Opvallend was de keuze voor heren van alle leeftijden bij de modellen, erg galant


De collectie van Just In Case was volgens ons 1 van dé eyecatching collecties. Prachtige bloemendiadeems - ahum!- en dromerige jurken en bloesjes in ijsjes-kleuren of juist een tropisch palet met geaquarelleerde prints.Very impressive


29th October was een ander paar mouwen. Het label maakte het letterlijk bont. Schaapswol, leer en andere vachten bepaalden deze echte wintercollectie. 

Helemaal vrolijk werden we van de herencollectie van Essentiel dat speciaal voor de Miele Food & Fashion Week de bekende Meesterchefs Wout Bru, Yves Mattagne, Pierre Marcolini, Wim Ballieu, Viki Geunes en Lionel Rigolet in nieuwe kleren stak. De chefs kon je dus zowel zien als proeven: na de runways stonden heerlijke degustatiehapjes van hun hand op het menu van de Miele Catwalk 2012. 


Ook Joanne Vanden Avenne bekoorde met een perfect uitgevoerde dameslijn. Opvallend waren de 'hidden jackets': truien en cardigans met 'jas-mouwen', wat resulteert in een opvallend onopvallend silhouet! 

Xandres Xline vierde food en fashion door dames te showen die ook van beide houden: big girls you are beautiful! De eerste volslanke dame die de runway betrad, mocht rekenen op een warm applaus. De dames schitterden, zo ook de kleren. Xandres Xline viert werkelijk de curves en swerves van elke lady! Om het helemaal af te maken werd 1 speciale dame bezongen door gastzanger Pieter Embrechts: Sara Schroeyens winnares van de Xandres Xline model contest!  


Scapa verraste ook, maar door hun kleurenpalet. De collectie bekende meer kleur dan we van hen gewend zijn: burgundy, jagergroen, safraan,... Dat voorspelt een warm najaar. Lekker retro en errug New York tijdens een gouden Indian Summer

O-oh La Fille d'O! De runway van La Fille d'O had veel bekijks en weinig om het lijf, letterlijk dan. Sex-kitten of tomboy? La Fille d'O is beide! 

Caroline Biss ging de exotische toer op. Voor haar geen rozenkroontjes, wel indiaans geïnpireerde verentooien. Ook in deze collectie zagen we de grote trends van deze winter terug: uitbundige kleuren en prints die nog het best omschreven worden als City Gone Wild

Dan was het tijd voor een streep rock 'n roll. Een voltallige band werd op de runway gerold (!) en Willow gaf live van jetje. De collectie van Black Balloon was zeker 1 van de origineelste. Welk ander label heeft de gebroeders Dalton als inspiratie! Awesomnessss.

Luc.Duchene viel op door zijn felle prints, gebaseerd op de veelkleurige grafitti die je in de grootstad terugvindt. A very modern take on city-wear

Young designer Sandrina Fasoli mag  zich voortaan Elle Belgique Créateur Coup de Coeur noemen. Ze won die titel met haar ultra-vrouwelijke retro-inspired collectie en verdiende zo haar plaatsje op de Miele Catlwalk. Congrats Sandrina Fasoli!  

Xandres viel op door de oma-mutsen die de collectie - très Paris - een vrolijke retro touch gaven. Daarna volgde klapper Natan met een on-weer-staan-bare collectie. Loepzuivere coupes, prachtige accessoires - diamonds are a girl's best friend! - en de mooiste goud- en zilver-metallic stofjes van de avond. Modehuis Natan was werkelijk koning van de catwalk! 

Na Natan hoorden we weer die toeters en bellen. Dit keer geen ganzengekwek. Gevolgd door een indrukwekkende stoet modellen deed de fanfare zijn zegetoer rondom de runway. Meteen ook het perfecte moment om details zoals schoenen, stoffen en accessoires van dichterbij te checken! We were impressed to say the least


Dat was zo ongeveer het fashion luik van de avond. Na de Miele Catwalk 2012 was het aan de Master Chefs om hun keukenkunsten te tonen aan het publiek. Zowel de food als de fashion waren fingerlicking good

Met medewerking van Kim Thissen

page loaded