Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Prada x The Great Gatsby

Door Astrid op 03.09.2012

F. Scott Fitzgerald’s klassieker The Great Gatsby staat al een tijdje op mijn must-read list, maar je kent dat…

Time to get off my lazy ass want in juli 2013 komt de film uit! Mét Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan in de hoofdrollen. Can’t wait to see it

Geen nieuws zonder fashion obviously @ Belmodo.tv! Niemand minder dan Miuccia Prada ging op zoek naar de perfecte kostuums voor deze prent, die zich in New York tijdens de roaring twenties afspeelt. De designer haalde in totaal 40 jurken uit het Prada & Miu Miu archief en met een kleine verandering hier en daar werden deze omgetoverd tot prachtige ‘20s outfits. Zo liet Prada aan Vogue US weten:

"I usually try not to literally reference periods in my work, because that's not the way I think. But when I worked on the costumes, I realised how many pieces would become very Twenties with a little intervention and another point of view."

In datzelfde september nummer van de Amerikaanse Vogue liet hoofdrolspeelster Carey Mulligan weten dat de geborduurde en met sieraden bezette outfits van het Italiaanse modehuis wel erg zwaar waren om te dragen. Poor little Carey has to wear heavy Prada outfits wink.

Dit is trouwens niet de 1ste samenwerking tussen regisseur Baz Luhrmann en Miuccia Prada. Voor Romeo + Juliet uit 1996 ontwierp Prada 1 van Leonardo’s outfits. Luhrmann draaide op zijn beurt een paar kortfilms die worden tentoongesteld tijdens de Prada and Schiaparelli exhibition in het Metropolitan Museum in New York.

Omdat het wel nog erg lang wachten is tot we de vintage Prada outfits in actie kunnen zien op het grote scherm, gingen wij voor jullie al op zoek naar enkele Great Gatsby fashion items.

De Olympia Le-Tan ‘The Great Gatsby’ geborduurde clutch was tot voor kort te koop via Net-a-porter voor € 1085,- maar is unfortunately helemaal uitverkocht.

I’m a sucker for oversized sweatshirts en dit exemplaar van Out of Print Clothing ($ 42,-) is gewoon té cool.

Op dezelfde website vinden we ook de klassieke book cover van Francis Cugat uit 1925 als iPhone case voor $ 35,-. 

Happy shopping!

page loaded