Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Garance Doré x Kate Spade

Door Catherine op 19.08.2012

Er lijkt geen einde te komen aan the rise of the fashion blogger. En gelukkig maar, want sommige internetfashionista's hebben heel wat talent.

Neem nu Garance Doré: blogster, streetstylefotografe & lief van de enige echte Sartorialist Scott Schuman. Zij werkte samen met het New Yorks label Kate Spade voor een unieke collectie. 

Garance is in de eerste plaats mode-illustratrice -zo begon ze jaren geleden haar blog- and did what she does best. Haar getekende print & karakteristieke geschrift prijkt nu op de jurken, blouses & tasjes van Kate Spade. Een vriendin van Garance in de 'Jessie'-blouse

Het was de eerste keer dat Garance gevraagd werd om zoiets te doen & daarom liet ze zich inspireren door haar roots. Doré heeft naar eigen zeggen 2 thuislanden: la douce France, haar geboorteplek, & New York, waar ze nu woont met Scott Schuman.

De invloed van beide landen is duidelijk terug te vinden in de print. "The idea of this particular print is a cocktail party, mixing the style of France & New York -my two homes. So it's a kind of blending of the two & that's what you see on the shirt, the dress, the bag," zo vertelde Garance aan Vogue UK

De hoofdprint ziet er inderdaad uit als een cocktailfeestje waar Amerikaanse uitbundigheid Franse elegantie ontmoet. Verder versierde onze blogster ook kleding & accessoires met Franse zinnetjes: Toutes les filles sont foliesjoie de vivre, ...

Of die Amerikanen weten wat het betekent, geen idee. Maar in het Frans klinkt alles toch cool. 


Onze ultieme favoriet is de blouse met Peter Pan-kraagje (zie de foto van vriendin Laura boven). En het iPhone-hoesje. Vraiment très mignon. Et très uitverkocht. Maar je kan er nog 1 winnen op de blog van Garance!

Deze Kate Spade-collectie is echt iets voor vrouwen met stijl én humor. Zoals in New York verzeilde Françaises, bijvoorbeeld. Over hun nationale uniform van schijnbaar moeiteloze elegantie zei Garance nog: "In France we have good icons -women whose style we can be proud of. People seem to have the idea that there's an effortlessness to it, that we don't try, & we just let them think that!"

We wisten het!

De collectie van Garance Doré voor Kate Spade is nu te koop op de website van het label. 

Meer weten over Garance? Lees de Belmodo.tv artikels Garance Doré danst... & Pardon My French.

page loaded