Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fris & ultracreatief: Esprit RCA collectie

Door Michael op 15.08.2012

Esprit doet het weer! Voor de 2de keer brengt het Amerikaanse lifestyle label een limited edition collectie i.s.m. het Royal College of Art in Londen. En die ziet er by the way übercool uit! 

Nieuw opkomend fashion talent van het Royal College of Art ging de uitdaging aan om een innovatieve collectie in elkaar te boxen. Daarin stond duurzaamheid centraal, een thema waar het lifestyle brand enorm veel belang aan hecht. Bovendien moesten zij zo goed mogelijk de visie van Esprit vertegenwoordigen. Denk aan jeugdige, elegante, stijlvolle en modieuze kledij

Uit de fashion contest kwamen 3 lucky winners uit de bus, die de opdracht het best konden uitvoeren. Zij moesten onder meer een antwoord vinden op de vraag: Kan mode duurzaam zijn? Not as easy as it seems maar postgraduaat design studenten Ryan Mercer, Rachael Hall & Julia Mackenroth wisten hier wel iets op te vinden. 

Zij wisten hun frisse & creatieve impulsen perfect om te zetten naar unieke en draagbare minicollecties voor het seizoen FW12-13

Ryan Mercer’s ontwerpen bestaan voornamelijk uit abstracte prints. Hij haalde zijn inspiratie bij achtergebleven verf-resten in het atelier van een kunstenaar. Mercer wil dingen maken waarop mensen verliefd worden en die gekoesterd worden. 

De meest duurzame creaties kwamen van Rachel Hall.

Het is iets wat me echt interesseert. Als ontwerper ben ik me sterk bewust dat de meeste fast fashion voor een echte wegwerpcultuur is gemaakt  – aldus Hall


Julia Mackenroth transformeerde traditionele Aran-patronen & texturen om tot moderne en handgebreide ontwerpen. Daarbij vindt ze ook het commerciële aspect belangrijk: "Als ik iets ontwerp, vraag ik me altijd af of ik het zelf zou dragen".

De RCA collectie bestaat uit truien, vesten, jassen, broeken en blouses & is vanaf september 2012 beschikbaar. De collectie shoppen kun je in 11 geselecteerde Esprit stores, waaronder de Esprit Lighthouse store in Antwerpen én natuurlijk ook online via de Esprit webshopYiiihaa! Prijzen schommelen tussen de € 39,- en € 299,-. Go for it, ladies

Met medewerking van Liesbeth Van Eenooghe. 

page loaded