Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Het verhaal van Sofie Renier

Door Karen op 13.08.2012

Sofie Renier is een illustratrice turned juweelontwerper. Ze studeerde dit jaar af aan de Academie van Berchem en maakte als eindproject geen poster, boek of website. Sofie Renier ontwierp prachtige, intieme juwelen met een verhaal. Wel blijft het tekstuele een grote rol spelen bij de keuze van haar ontwerpen. 

De broches, hangertjes en ringen in haar collectie lijken wel postkaartjes uit verzonnen landen en van gedroomde vakanties. Alles werd handgemaakt én handgschreven. De woorden zijn kleine gedichten of losse woorden die door Sofies eigen handschirft karakter en authenticiteit krijgen. Onlangs exposeerde ze in galerie Kornél in Berchem met een porseleinen theeservies zo weggelopen uit Alice in Wonderland. So cute!

Je kan de juwelen online bestellen via haar webshop. Check ook haar blog waar ze wat meer van haar grafische werk laat zien. 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded