Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Diana Vreeland op Walk of Style

Door Catherine op 12.08.2012

Net als de Walk of Fame heb je op Rodeo Drive, dé shopping street van Hollywood, ook een Walk of Style. Daar geen acteurs of zangeressen, maar grote namen uit de modewereld. En de laatste nieuwe ster op het voetpad is een grote naam indeed: Diana Vreeland


Vreeland met modefotograaf Richard Avedon

De in 1989 overleden Vreeland is de meest legendarische hoofdredactrice die de Amerikaanse Vogue ooit gekend heeft. Haar carrière begon bij Harper's Bazaar. Redactrice Carmel Snow zag haar dansen in het chique hotel St. Regis & bood haar meteen een baan aan. Later ontdekte Vreeland zelf actrices als Lauren Bacall & Edie Sedgwick. Ze gaf First Lady Jacqueline Kennedy stijltips & adviseerde Manolo Blahnik om zich op schoenen toe te leggen.

Vreeland zat ook nooit verlegen om een straffe uitspraak of 2. 1 van haar bekende aforismen is: "Ik walg van narcisme, maar ijdelheid keur ik goed". Of: "What do I think about the way most people dress? Most people are not something one thinks about."


Als consultant voor het Costume Institute

Ja, Diana durfde wel eens hautain uit de hoek komen, maar had daar dan ook alle reden voor. Onder haar supervisie publiceerde Vogue een paar van de grootste & meest opulente producties uit de geschiedenis van het blad. Ze liet hele teams overvliegen naar Japan & Bali, iets wat ongehoord was in die tijd. Haar dure stijl kostte haar uiteindelijk ook haar baan. 

De laatste jaren van haar leven was ze consultant voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York. Vreeland realiseerde enkele succesvolle tentoonstellingen & gaf nog regelmatig interviews. Vaak vonden deze plaats in haar luxueuze appartement aan Park Avenue, bekend om zijn volledig rode woonkamer, door Vreeeland liefdevol beschreven als "a garden in hell".


Diana's red living room

De lijst grappige, ongelooflijke & schokkende weetjes over het leven van dit mode-icoon gaat on and on. Reden genoeg om la Vreeland een plakaatje toe te kennen op de Walk of Style dus! 

Ze bevindt zich in ieder geval in goed -en select- gezelschap. Zoals ze het vast en zeker gewild zou hebben. Op de Walk of Style is ze pas de 19de naam & bovendien de 1ste journaliste.

Andere fashion names op de boulevard: Tom Ford, Donatella Versace & Grace Kelly. Diana Vreeland just fits right in...

Beeld: Huffington Post

page loaded