Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

River Island FW12-13: Futuristic Goth & Tough Luxe

Door Michael op 07.08.2012

3 letters, OMG, vatten River Island deze FW12-13 samen. Al onze favoriete avant-garde fashion trends, verspreid over 5 collecties voor haar en voor hem! Geïnspireerd door Givenchy en Gucci gaat zij voor Futuristic Goth, Downtown, Blogger, Prim of Baroque. Hij gaat hard in Tough Luxe, Lo-Tek-Nordic, Fyne & Dandy en The Grange of Grey Matters

Petten met ingezette blinkers en metallic details. Jumpers bezaaid met nepstenen. Mesh, beanie mutsen, tweed blazers met namen als de Swagger Coat en schoenen die Shaney -oh no they didn't- heten. Ik herhaal: OMG!Deze winter ga je ofwel voor een elitaire chav-style (lees: johnny is back). Ofwel overdrijf je de ethnic chic vibe van de laatste jaren. Dat betekent mix-and-matchen met Tataarse, Chinese draak, Highland en Dogtooth prints.

Silhouetten worden letterlijk opgebouwd uit laagjes met de wildste prints en texturen. De intussen klassiek geworden mock-Goth-look wordt ingekleurd als een foto uit de oude doos met veel nude en primaire kleuren. Kortom, als het aan River Island ligt, gaan we stormy tijden tegemoet. 

Jij zal eruitzien als een futuristische doodsengel. Hij als een rockster in baseball jack. En dat is geen grap. Dat is cool. Daddy will never understand...

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded