Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

"A thing of beauty is a joy forever"

Door Tiany op 04.08.2012

Hoe viert een luxe juwelenmerk als Tiffany & Co het best z’n 175 jarige jubileum? Met een very oh very sparkling diamond natuurlijk! Très fonkelend is de legendarische Tiffany Diamond die voor deze anniversary in een heel nieuw jasje werd ‘geslepen’. Gorgeous!

De fonkelende gele steen van maar liefst 128,54 karaat werd voor deze speciale gelegenheid gezet in een prachtige ketting van een reeks oogverblindende witte diamantjes. Oehlala!

A long long time ago in het jaar 1877 werd de diamant ontdekt in de Kimberley-mijn in het wondermooie Zuid-Afrika. Het was Tiffany & Co founder Charles Lewis Tiffany die de ruwe diamant had opgekocht en mee had gebracht naar het lovely Parijs waar de steen uiteindelijk werd verwerkt tot 128,54 karaat. 

Wereldberoemd is deze admired Tiffany Diamond! Als publiciteitsstunt voor de film Breakfast at Tiffany’s droeg de very glamorous Audrey Hepburn Schlumberger’s ketting met de schitterende diamant erin verwerkt. Hepburn zelf was razend enthousiast om deze sparkling diamond rond haar nek te dragen en sprak de lovende woorden: “A thing of beauty is a joy forever”. Als dat niet mooi gezegd is! 

To celebrate the anniversary of this iconic diamond, zal Tiffany & Co tal van anniversary events organiseren in o.a. Tokio, Peking & Dubai. Nadien gaat de diamant terug veilig achter slot & grendel in de Tiffany's flagship store die gevestigd is op Fifth Avenue in New York. 

Geïnteresseerden met een dikke geldbeugel kunnen deze felbegeerde diamant ook kopen. De waarde wordt geschat op $ 5,000,000,000. Anyone?:-)

Met medewerking van Liesbeth Van Eenooghe.

page loaded