Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

MUT.8 van Jonathan Hens moet je zien

Door Karen op 03.08.2012

Jonathan Hens studeerde dit jaar af aan de Koninklijke Academie van Antwerpen met een in het oog springende juwelencollectie. De ontwerpen zijn experimenteel met een eigen soort elegantie. Net zoals Jonathan - love you! - zelf. Zijn bijzondere materiaalkeuze, tin, deed hem opvallen tijdens de laatstejaars-expo.

Door tin een sterker, uitdagender karakter mee te geven, thematiseert hij de rituelen van het nachtleven. Seksualiteit, hedonisme en lichamelijke catharsis staan centraal. In donkere kamers en danstempels komen de nachtraven samen. Zijn collectie viert het excentrieke en de roekeloosheid van sommige subculturen.


Hens werkt echt door op het materiaal. Hij doorboort het, maakt afdrukken en graveert zodat er grafische vlakken ontstaan, die hij in een archaïsche vorm giet. Meer dan juwelen, zijn de stukken objecten die gedragen kunnen worden. Als pantsers tegen een harde wereld? Of als kooien om in te dansen? Jonathan Hens laat er ons naar raden. Juwelen voor durvers!

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded