Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

1 to watch from the Russian Fashion Design Pack: Ulyana Sergeenko

Door Aline op 28.07.2012

In het Belmodo.tv artikel The Russian Fashion Design Pack kon je al lezen over het voltallige pack dat bestaat uit verschillende fashionista's.

This new fashion superpower bezit zowel journalisten, modellen als ontwerpers. Allemaal met één en dezelfde passie: fa-fa-fa-fashion!


Part of the pack from L to R: Vika Gazinskaya, Miroslava Duma, Ulyana Sergeenko & Elena Perminova

Laatst werd onze aandacht getrokken door Russian couture collector & street style star turned designer Ulyana Sergeenko. Deze Russische schone vond haar roeping en lanceerde een eigen haut-couture lijn in Moskou. Haar debuutshow in Parijs begin juli was the talk of the fashion town

A recent show by Russia's leading designer, the former model Ulyana Sergeenko, was a sell-out in Paris. Mrs Sergeenko, 32, who has been named Russian trendsetter of the year, is the most high-profile figure of the fashion pack - dixit The Independent


Ulyana Sergeenko streetstyle

De Russen hadden lang niets in de pap te brokken als het op mode aan kwam. De val van het Communisme leidde een nieuw tijdperk in en de voormalige USSR kreeg de kans om zijn fashion damage in te halen...

There was 70 years of nothing at all in our country, and then, when people got huge money from oil, there was huge interest in fashion - dixit Miroslava Duma

Resultaat van hun inhaalbeweging is niet mis. Op dinsdag 3 juli 2012 hield Sergeenko haar eerste haute couture show in Parijs. De collectie was geïnspireerd door haar Russische roots met militaire jassen afgewerkt met bont, gebloemde apron dresses & big fur hats


Front row bij de show zaten o.a. Carine Roitfeld, Grace Coddington (creative director American Vogue) & een groot aantal stylish Russian ladies waaronder Miss Duma. Haar show werd afgesloten door Ruslands bekendste model Natalia Vodianova

Bring on the Babushkas, 'cause we are so ready to go Sergeenko style!


Deze herfst komt ook de lang verwachte film Ana Karenina uit met Keira Knightley & Jude Law (omnomnomnom..) waarin ons een overdosis aan Russian design wordt beloofd. 

To be continued... Nazdrovje!

page loaded