Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cédric Charlier FW12-13

Door Karen op 26.07.2012

Abrupt was zijn ontslag bij Cacharel. Al even verrast waren we te horen dat Cédric Charlier (La Cambre) zijn eigen prêt-à-porter label zou starten. Die aankondiging deed hij tijdens Paris Fashion Week. Ondertussen is het zover. Zijn schitterend debuut viel te bewonderen op de catwalk in het monumentale Lycée Turgot. We kunnen ons geen betere backdrop voorstellen, dan de koele marmeren zaal voor deze geraffineerde collectie. 


Kleren moeten bewegen. Bekijk daarom hier een opname van de show. 

Charliers FW2012-2013 straalt een soort harde elegantie uit, die doet denken aan de vormentaal van een modernistisch schilderij. Een uitgepuurd lijnenspel domineert en de kleuren zijn primair. Met kobalt en violet als uitzondering -fashion watchers spraken vorig jaar al van de Purple Haze trend.


Francis Picabia

Het gebruik van leer dat we kennen uit 2011, houdt aan. Nu niet meer met de fetisj knipoog naar schouder- en borststukken, maar nog steeds stoer. Leer wordt gebruikt in uitgepuurde blokken voor een androgyne look. De collectie als geheel geeft een virtuoze en beheerste indruk. Erg geslaagd.


Gelukkig hoeft de prêt-à-porter collectie geen droom te blijven. Je vindt ze vanaf september 2012 bij Cachmire Coton Soie in Brussel. Deze fijne boetiek werd uitvoeriger besproken in het Belmodo.tv artikel Cachemire coton soie

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded