Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sweet Dreams met Christian Wijnants FW12-13

Door Angelique op 24.07.2012

We just can't get enough van 'onze' Christian Wijnants. Zijn ontwerpen zijn exquisite, z'n parcours indrukwekkend én... hij mag er ook nog eens best wezen! 

Een uitgesproken persoonlijkheid met een poëtische geest. Terughoudend maar met een intimiderende elegantie. Zo laat de Wijnants vrouw zich het best omschrijven. Met de FW12-13 collectie komt ze terecht in een dromerige wereld, rijk aan emoties en organische mineralen. Opvallend is het gebruik van koude en intense kleuren met een zacht en helder effect, refererend naar prachtige edelstenen en scherpe rotsen.

De vrouwelijke paradox, aanwezig in ieder van ons, komt volledig tot haar recht dankzij de trompe l'oeil effecten, zachte stoffen en fluide silhouetten die de vrouwelijke rondingen prachtig benadrukken zonder ze te belemmeren.

Volgens Wijnants zijn de stukken suggestief en mysterieus. Zo zijn er mannelijke vesten die omgetoverd worden tot een cape, broeken die soepel rond de benen vallen en lange sensuele cardigans. Functionele kledij voor de echte city ladies die a tiny bit gereserveerd zijn, maar altijd hun hartje volgen.

Must-haves dit seizoen zijn de vintage pied de poule tuniekjes, items in glamoureus breiwerk en vloeiende jurkjes met discrete motieven.

Eerder kon je in het Belmodo.tv artikel Christian Wijnants strikes again lezen over de 1ste selectie van de International Woolmark Prize. Intussen werd mister Wijnants uitgeroepen tot Europese winnaar en dus is een dikke proficiat hier wel op zijn plaats!

In februari 2013 mag onze Belgische held, samen met de andere deelnemers, naar London Fashion week 2013. Daar zal hij zijn fabulous capsule collectie uit Australische Merinowol presenteren. Wie weet wordt hij wel de wereldwijde winnaar van de International Woolmark Prize Awards! 

Belmodo.tv is al ongelooflijk fier op Wijnants en blijft zéker tot de grand finale duimen, we believe in you!

Met medewerking van Fanny Stranders.

page loaded