Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

JEANPAULKNOTT: NIEUWECOLLECTIE

Door Karen op 24.07.2012

Sinds 2002 doet Jean-Paul Knott zijn eigen ding. Na een carrière als assistent van niemand minder dan Yves Saint Laurent en als Creatief Directeur van verschillende modehuizen, richt hij zich nu meer en meer op de Belgische markt. In zijn collecties zien we veel drapage en geometrische silhouetten met scherpe coupes. Zo speelt hij zijn uitgesproken en geprezen Franse stijl goed uit. 

Deze FW12-13 behoudt Jean-Paul Knott zijn geliefde geometrische vleermuis-vorm met toevoeging van een subtiele retro insteek, die vooral zichtbaar is bij de heren. Hij blikt terug op de jaren '20 met enkellange baggy knickers met daaronder lage herenschoenen in dikke wollen sokken. Button-up collars en storm coats met brede kappen geven het mannelijk silhouette een outdoorsy geklede uitstraling.

Voor de vrouwen werkt Knott minder in laagjes. Hij meet hen simpel uitgesneden jurken aan die uit 1 lap gemaakt lijken. Big shoulders en een hoge paardenstaart versterken de gedrapeerde stoffen. De kleuren zijn diep jagergroen en blue velvet die in combinatie met zwart, extra kick krijgen. 

 
 

Stoer maar van het gelikte slag. Nooit trashy en toch met een vleug rock 'n roll. Wie zich daarin vindt, reppe zich naar de Knott Shop in Brussel! 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded