Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

FW12-13 volgens Annemie Verbeke

Door Karen op 21.07.2012

'DESIRE of a sensual simplicity' is de naam van de nieuwe collectie van Annemie Verbeke. En inderdaad, dit is een collectie die je doet verlangen naar de winter. 
Feestelijke stoffen als velours en georgette vullen Verbekes paradepaardje -haar fameuze knitwear- aan. 

Verbeke combineert haar materialen zorgvuldig. Er werd goed geluisterd naar het ritme van de stoffen, die hun natuurlijke expressie volgen. Typerend voor Verbeke zijn tops die het lichaam losjes omhullen. Die flow zorgt voor een ingetogen sensualiteit die uitstekend aansluit bij de kokerrokken en geweven jurken. 


Opvallend zijn de silhouetten met kimono-waist.  Een stijf lint van linnen en tweed accentueert de taille en flatteert borsten en billen. Usually zorgt zo'n wespentaille voor een 50s effect maar door de breedte van het lint krijgt het geheel een originele, maar sobere asian touch.  

En dan hebben we het nog niet over het kleurenpallet gehad. Verbeke verweeft faux-camaieux tinten in 1 kledingstuk, wat meer diepte geeft aan de saffraan gele cardigans en grapefruit pullovers. Kortom, we zien een collectie die subtiel en toch opvallend is, de signature style die we van Verbeke gewend zijn. 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded