Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Get your groove on: American Vintage FW12-13

Door Karen op 20.07.2012

American Vintage, bekend voor zijn ultracomfortabele maar gesofisticeerde kleding, brengt ons deze FW12-13 een collectie om van te snoepen. De uitgekiende zijdezachte stoffen zijn knuffelbaar zacht, terwijl de uitgebalanceerde snitten een nonchalante elegantie uitstralen. Boyfriend blazers, lange haren onder een beanie muts, baggy broeken en skate schoenen helpen ons eraan herinneren dat de 90s helemaal terug zijn!


We zien een levendig kleurenpalet met varen, grenadine en curry gecombineerd met intens diepe tinten als braambes en petrol en opgefleurd door electric en fluo kleuren. Casual is zelden zo sexy. Sexy van de afzakkende-trui-met-ontblote-schouder-soort. We like! En onze lieven ook. 

Overal deze winter zien we verschillende soorten retro opduiken. American Vintage blikt eerder terug naar de beatnik 50s dan naar de rockabilly 50s. Dus geen polkadots, vetkuiven -oef!- of beehives in deze gesofisticeerde, hippe collectie. Denk eerder aan brillen met een dik hoornen montuur en jazzplaten in een setting van Eames design. 

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded