Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Oh my golly! Bellerose x Nigel Cabourn

Door Michael op 16.07.2012

De Engelse ontwerper Nigel Cabourn is dol op high-noon tea en vintage outerwear: Engelse romantiek meets sport and leisure. Inspiratie voor zijn label vindt hij in figuren als George Mallory die in 1923, gevraagd waarom hij de Mount Everest wilde beklimmen, droog antwoordde, "Because it's there". Gravend in het verleden, ontdekt Cabourn wat Englishness vandaag betekent. Het label verweeft moeiteloos traditie met avontuur.

Bellerose fell desperately in love en neemt deze winter een prachtige Nigel Cabourn duffel-coat op in haar collectie. De naam 'duffel-coat' verwijst naar de dikke wolsoort die oorspronkelijk geproduceerd werd in Duffel. De jas zelf werd populair gemaakt door de British Royal Navy die een camel-kleurige versie gebruikte tijdens de 1ste Wereldoorlog. De duffel-coat by Cabourn is daarmee de perfecte liefdesbaby van het Engelse Nigel Cabourn en het Belgische Bellerose!

Met medewerking van Kim Thissen. 

page loaded