Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Door Catherine op 12.07.2012

Prepare to get dizzy want de veel besproken samenwerking tussen Louis Vuitton & polkadotprinses Yayoi Kusama ligt in de winkel!

Kusama is 1 van de bekendste & meest spraakmakende Japanse artiesten van de laatste decennia. Haar schilderijen, beeldhouwwerken & kunstinstallaties vallen op door hun kleur, eenvoud & steeds terugkerend patroon, de polkadot.Kusama, 'Dots Obsession', de artieste zelf & de Louis Vuitton-collectie via Kenton Magazine

Stippen zijn volgens de 83-jarige kunstenares een uitdrukking van de eeuwigheid: "Round, soft, colorful, senseless and unknowing. Polka dots become movement... Polka dots are a way to infinity."

Marc Jacobs, zelf niet vies van een bollenmotiefje, ontmoette Kusama voor het 1st in 2006. Haar energie intrigeerde hem, net als de manier waarop ze een eindeloze wereld tracht te creëren in haar werk. De kiemen voor een collab werden then & there gelegd.

6 jaar later is het moment hier & dus stelt Belmodo.tv voor: Yayoi Kusama x Louis Vuitton


De gehypete collectie lost de verwachtingen moeiteloos in: bollen zo ver het oog & de stof reikt, in Kusama's karakteristieke kleurenpalet

De ontwerpen gaan van speels tot gewaagd. Toppers zijn een geel-zwarte jurk met drop waist, transparante plastic trench coats in verschillende kleuren & een zwart-witte jumpsuit met schattig rood kraagje. 


Wie liever niet voor een grote doch zeer fashionable paddenstoel wordt aangenomen, heeft de keuze uit een reeks accessoires met polkadotprint. De tassen & Minnie Mouse-schoentjes zijn echte eye-catchers; de zijden sjaals & armbanden wellicht de meest subtiele stukken uit de collectie. 

Voor Louis Vuitton is Infinitely Kusama de meest opvallende samenwerking sinds het modehuis in 2001 de handen in mekaar sloeg met de ondertussen overleden ontwerper/artiest Steven Sprouse. Zijn Monogram Graffiti Speedy's werden instant klassiekers & zijn nog steeds 1 van de best verkochte LV's ever.


Louis Vuitton x Steven Sprouse Speedy

Of het met de gestipte Lockits (foto bovenaan) ook zo'n vaart zal lopen valt nog af te wachten, maar wat denken jullie? 

Een dot van een collectie, Kusama's polkadots a gogo? Of word je er toch vooral misselijk door?

page loaded