Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

No-nonsense power fashion with DvF FW12-13

Door Karen op 10.07.2012

Diane von Fürstenberg is prêt-à-porter van de bovenste plank. De Belgisch-Amerikaanse ontwerpster begon in 1970 met een collectie women's wear. Na een re-launch in 1997, met de beroemde wrap-dress als paradepaardje, vestigde het label zich hoog aan het modefirmament. Hoewel Diane nog steeds het hoofd is van haar eigen label, is de creatieve directie momenteel in de kundige handen van Yvan Mispelaere


De herfst- en wintercollectie 2012-2013 toont ons een gedistingeerde, volwassen vrouw. No-nonsense snitten en stoffen zorgen voor een gestroomlijnd silhouet. Opzettelijk nonchalant. Duidelijk maar subtiel.

Deze collectie is er eentje voor een power-vrouw die toch volledig in touch is met haar sensualiteit. Kleuren als scharlakenrood en zeeschuim zorgen voor een flinke portie instant mysterie. Btw, deze collectie schreeuwt gewoon om een glas goede champagne en aarderode lipstick. 

Niet alleen de cleane coupes, maar ook de schitterende afwerking en details verdienen een plekje in de spotlights: transparante accenten, opvallende prints en blinkertjes geven de collectie de nodige chique. Ons moeten ze alvast niet meer overtuigen: we love it all!

Met medewerking van Kim Thissen.

page loaded