Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy B-day Ray-Ban

Door Astrid op 09.07.2012

Hip hip hooray, we hebben weer iets te vieren! Haal de confetti en slingers maar boven want ons favo eye-wear label Ray-Bay viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. And there’s more! Speciaal voor die verjaardag brengt Ray-Bay de Limited Edition Ambermatic collectie uit.

Het Ray-Ban verhaal begon in 1937 bij de Amerikaanse luchtmacht. Wanneer piloten begonnen klagen over de zon die in hun ogen scheen tijdens het vliegen, werd naar een oplossing gezocht. Zo werd de iconische Aviator sunglasses geboren. Naast een hoge bescherming, moest de zonnebril er ook stylish uitzien.

Mission accomplished zou ik zeggen, want zelfs 75 jaar later is deze tijdloze bril nog steeds dé must-have voor true fashionista’s.

“75 jaar, dat verdient iets speciaals”, dachten ze bij Ray-Ban en daarom brengt het label een aantal exclusieve modellen uit. De Ambermatic collectie bestaat uit 4 Aviator modellen met licht- en temperatuurgevoelige glazen die van kleur veranderen wanneer het weer verandert. Not in a nerdy way, maar van geel naar oranje! Zo heb je eigenlijk 2 brillen in 1. Perfect excuse om zo’n nieuw exemplaar aan te schaffen!

Verder pakt Ray-Bay ook uit met de Folding Aviator. Aan het design van de classic pilotenbril verandert helemaal niks, maar dit model kan je helemaal opvouwen tot hij in een mini doosje past. Safety guaranteed in een tjokvolle handtas! 

Bij de anniversary hoort trouwens een matching campaign, die Ray-Ban Legends gedoopt werd. De übercoole campagne zet legends uit het verleden in de spotlights, die allemaal hetzelfde motto deelden: Never Hide! Denk aan anti-oorlog demonstranten uit de seventies, fashion chicks met minirokjes in de sixties of, personal favourite, 2 business guys in Mad Men-stijl die handjes houden. Beetje rebels, maar vooral grappig! Je vindt trouwens alle verhalen achter de foto’s op de Ray-Bay website.

En voor de die hard fans is er ook nog het limited edition boekLegends: Untold Stories’. Je spot hierin zeldzame foto’s van celebs als Humphrey Bogart, John F. Kennedy, Patti Smith, Andy Warhol en Michael Jackson, mét Ray-Bans natuurlijk, aangevuld met essays.

Jammer genoeg zullen we wel naar het buitenland moeten reizen om deze sunnies te kunnen kopen en ook daar verschijnen ze enkel in beperkte oplage. Maar true Ray-Ban lovers (yes, including me) maken daar gewoon een city trip van!

page loaded