Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Big love for Raf Simons’ 1ste Dior-collectie!

Door Tiany op 04.07.2012

Op maandag 2 juli 2012 om 14:30, was ein-de-lijk hét moment aangebroken waar de hele modewereld maandenlang naar had uitgekeken: de voorstelling van de 1e collectie van de Belgische Raf Simons voor het modehuis Christian Dior was een feit. Met de Fall 2012 couture collection ging Simons back 2 Dior basics en deed hij het bombastische van zijn voorganger John Galliano helemaal vergeten. 


Nadat het modehuis na het ontslag van Galliano een jaar zonder hoofddesigner zat, was met de komst van Simons als nieuwe Creative Director de 'herlancering' van Dior in de maak. Al vanaf zijn aanstelling kondigde Simons aan dat hij zou terugkoppelen naar de beginjaren van het modehuis en dat zagen we ook terug in de show: slanke tailles benadrukt door riemen, volle rokken mét grote zakken, frivole bustiertoppen met peplum touch en de nodige dosis embellishment.


Romantic past meets minimalistic future

Het défilé begon, net zoals Simons zelf, sober & eenvoudig met een zwart broekpak, geïnspireerd op de iconische Bar jacket van Dior. Zwart blijft gedurende de hele show terugkomen, o.a. in de puntige schoenen en de black cigarette pants


Simons blijft trouw aan Dior-classics zoals het gebruik van tweed, maar wisselt af met zeer sobere kleuren als lichtroos, grijs, wit en zwart. There's no room for opvallende hoeden of oversized accessoires, maar fellere designs zoals wijd uitlopende jurken in kleuren als geel, rood & fuchsia geven de collectie een boost


Colleague support

Er zakte veel bekend volk af naar het Hotel Particulier in Parijs: o.a. celebs zoals actrices Jennifer Lawrence, Marion Cotillard, Sharon Stone en prinses Charlène van Monaco hadden een zitje op de 1ste rij. Designers Olivier Theyskes, Diane Von Furstenberg, Donatella Versace, Alber Elbaz & Marc Jacobs kwamen hun collega aanmoedigen. En natuurlijk ontbrak ook het Vogue-opperhoofd Anna Wintour niet.  


Peek-a-boo Anna, wij hadden je wel gezien! 


Achteraan in lichtroze met kort kapsel: prinses Charlène van Monaco.

De comments in de internationale pers waren uiterst positief. De New York Times kopte "Simons start triomfantelijk bij Dior" en bij Vogue UK klonk het: "Het was alles waar we op hoopten en meer. De manier waarop hij Dior respecteerde zonder zichzelf te verloochenen was briljant." 

Flowers by Colle

Simons gebruikte de locatie in Parijs om een link te leggen naar de obsessie van Christian Dior zelf, bloemen. De muren van de verschillende boxes waren bekleed met duizenden verse & fleurige bloemen in verschillende kleuren. Leuk weetje: de flowers kwamen van de Belgische Mark Colle van bloemenwinkel Baltimore in Antwerpen. Inderdaad, dé man behind mijn gorgeous bloemenkroon die je te zien kreeg in het Belmodo.tv artikel In Frida I trust...


To put it in a nutshell: Dior heeft gebroken met het over-the-top Galliano-tijdperk en gaat nu volop voor style is more. En met een sterke man zoals onze Raf zien wij dat helemaal goed komen! We couldn't be prouder, Raf! 

Met medewerking van Zoé Van Nieuwenhove.

Bronnen www.style.com & www.theguardian.co.uk 

page loaded