Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pitti Uomo 2012: Peter Pilotto & Carven

Door Michael op 03.07.2012


Firenze eind juni betekent menswear! De voorbije dagen kon je al kennismaken met all hot news aus Florence in de Belmodo.tv-artikels Polimoda Fashion School defilé 2012 of Pitti Uomo 2012. Je kan er al eerder lezen dat voor deze editie niemand minder dan het modehuis Peter Pilotto én het modelabel Carven de eregasten waren. Zij stappen met verve in de voetstappen van o.a. Rick Owen, Jill Sander, Rodarte & Valentino.

Great news dus, want beiden gaven ook een fashion show om U tegen te zeggen om hun SS2013 collectie te tonen aan het grote publiek. Meet next winter door de ogen van Peter Pilotto & Carven!

PETER PILOTTO


Aanschuiven voor de poorten van het Palazzo Borghese voor de Peter Pilotto fashion show. Het doet je hart kloppen in je keel! Een prachtig decor vol grote vazen bomvol gevuld met bloemen, een buffet vol lekker mierzoete dessertjes en de vloer bedekt met een tapijt made by Peter Pilotto. Yep, een SS2013-presentatie die absoluut niet stuk kon.

Het modehuis Peter Pilotto wordt nog altijd geleid door Peter Pilotto samen met Christopher De Vos. Buiten hun prachtig uitgesneden kleedjes, raakten we verliefd op de prachtige broeken en hun schoenen! Prints die tussen high tech en de 70’s zweven die heel duidelijk de ogen van de pers doen prikkelen. Grotendeels doordat de designs heel ingenieus zijn en de aandacht van de prints eigenlijk gaat naar de afwerking met pailletten en het borduurwerk. 

It's clear, Peter Pilotto hun verhaal is nog lang niet uitgezongen. Na bejubbeld te worden door de internationale pers lijken de kopers ook voor hun ontwerpen te vallen. Ongetwijfeld was Firenze een goede zet voor het in Londen gevestigde duo om hun identiteit steeds nauwkeuriger te gaan definiëren.

CARVEN

Carven, Belmodo.tv just adores it! Check Tiany's liefde voor Carven in het Belmodo.tv-artikel Craving some Carven. De verwachtingen voor dit defilé waren bijzonder hoog. Het was namelijk de allereerste keer dat Carven designer Guillaume Henry zich durfde te wagen aan een mannendefilé

Voor de gelegenheid palmde Carven het Palazzo Sporzo in. De sportweide was versierd met prachtig bedekte tafels vol met fruit, brood en charcuterie. Opvallend was het gemis aan catwalk…De fashion show vond plaats in vorm van een race tussen voetgangers, obers en boys op de fiets. Hierop volgde de uitreiking van de winnaar die de prijs uit handen van Guillaume Henry kreeg terwijl een bende jonge lui achter hem de SS2013 collectie aan ons toonde.

De zomercollectie 2013 refereerde op heel wat vlakken aan de Franse Cinema, denk daarbij bijvoorbeeld aan Au Revoir Les Enfants van Louis Malle. Jong en iet wat braaf maar heel elegant en vooral aantrekkelijk in zijn kleurencombinaties. De tricot trui die ergens tussen geel & oranje wemelt. We want! Het is nog een jaartje wachten tot de collectie bij ons in de winkels zal liggen. 

Carven: for those who love, shop de SS2012-collectie via de online store Hunting & Collecting!

Zin om naar Firenze te trekken? Check dan zeker het Firenze city tripping report van Belmodo.tv-addict Angelique in het Belmodo.tv-artikel Firenze Trippin'. Ontdek Tiany's ideale reistips in het Belmodo.tv-artikel Florence and the Fashion Machine

Met medewerking van Leonardo Van Dijl. Foto door Leonardo Van Dijl.

page loaded