Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Pitti Uomo 2012

Door Michael op 02.07.2012


Firenze is ook het mekka voor de mannencollectie. Tijdens Pitti Uomo, één van de grootste Menswear Tradeshows van Europa, stellen tientallen brands hun SS2013-collecties voor. De Pitti beurs heeft als retailbeurs een zeer goeie reputatie. Het is dé plek waar winkeliers op zoek gaan naar de allernieuwste dingen in men's fashion. Wat is er leuker dan hier ff je neus binnen steken en de things hot & happening voor volgend jaar te ontdekken. Nice.

Bij Pitti Uomo ligt de focus op mannen maar je komt er natuurlijk ook wel wat vrouwencollecties te tegen. Een gezonde mix van tailoring, heritage en een serieuze dosis sportswear. Voeg daar nieuw talent, minimalistische Japanse preppy brands aan toe en je krijgt Pitti Uomo. Belmodo.tv trok op onderzoek!

Buiten de paviljoenen, wemelt het er van mooie mensen en fashionista’s. Zo spotte ik o.a. The Sartorialist aan het werk. Remember het Belmodo.tv-artikel Belmodo.tv meets The Sartorialist?
Op aanraden van Romain Brau ging ik een kijkje nemen in de New Beats corner waar nieuw talent gevestigd was.  Ons oog viel meteen op de mooie print-collectie van de Zwitser Julian Zigerlie. Andere favoriet was BlessWe like.

Check hier de FW2012 collectie van Julian Zigerlie. Of neem een kijkje naar de Bless website voor meer informatie!

Verder kruiste ik oud- Antwerp Academy student Andrea Cammarosano die in de Pitti Who’s Next competitie de Yoox.com Award won. Ontdek meer over fashion designer Cammarosano op z'n website. 

Op het einde van de dag ging ik nog snel een kijkje nemen op de Pitti Immagine Fair, waar een kleine selectie aan women's wear wordt getoond. Ten op zichte van Pitti Uomo is deze beurs aanzienelijk kleiner. Het meest in het oog springende was de Lagos Fashion Week presentatie. Voor meer informatie surf naar de Lagos Fashion Week website.


Wil je meer Firenze capriolen ontdekken? Lees dan het Belmodo.tv-artikel Polimoda Fashion School defilé 2012 of Salvatore Ferragamo's ode aan Marilyn Monroe. Surf naar The Kirilove Blog voor Tiany's Florence discoveries in het Belmodo.tv-artikel Florence and the Fashion Machine

Met medewerking van Leonardo Van Dijl. Foto's door Leonardo Van Dijl.

page loaded